10.000 fans tijdens Kickboks en MMA-event: ‘Ja het kan’ – Vechtsport Info
Home / Columns / 10.000 fans tijdens Kickboks en MMA-event: ‘Ja het kan’

10.000 fans tijdens Kickboks en MMA-event: ‘Ja het kan’

Ons land in betere tijden, GLORY kickboks evenement

RIZIN FF hield 31 december zijn jaarlijkse evenement in Japan. Het was in een schril contrast met het jaar ervoor. Toen waren er 29.000 toeschouwers, de recente editie telde er 20.000 minder.

Het zijn harde tijden voor de sport, ook voor het kickboksen, boksen en MMA-vechten. Bijna geen event wordt meer gehouden met live publiek, op een enkele uitzondering daargelaten.

In Japan kan het

Zoals RIZIN die dit jaar met strikte anti-corona maatregelen het voor elkaar kreeg toch nog een kleine 10.000 fans de arena in te krijgen. Het event waar jaarlijks naar wordt uitgekeken had een aantal top namen op de rol staan. 2019 bracht nog 29.000 fans bijeen in de Saitema Super Arena.

Een jaar later, een drastisch verschil, bedenkend dat Rizin zelfs toestemming vroeg voor 19.000 zetels. Een verzoek dat werd afgewezen door de lokale overheid. Slechts 9978 fans mochten meekijken.

Europa

De MMA-kaart werd bekroond door een langverwachte herkansing tussen de huidige Rizin bantamgewicht grootheid, Kai Asakura en voormalig titelverdediger Kyoji Horiguchi.

De beste kickbokser ter wereld (volgens de Japanners) Tenshin Nasukawa deed ook mee aan het grootse event aan het einde van het jaar. Tenshin is op jonge leeftijd een ster geworden. En stond zelfs tegen bokslegende Floyd Mayweather in de ring.

Concluderend, live publiek kan en in een groot aantal wel onder strikte maatregelen. Of Europa snel zal volgen of ons land in het bijzonder zal afhangen hoe de recente lockdown zich zal ontwikkelen. De vechters en fans zijn er aan toe en inmiddels corona moe.

Column door Henk Versteegh

Bekijk ook

🎥 Scheids foetsie: knock-out valt tijdens bizarre wedstrijd

De scheids was foetsie, maar dat weerhield Amanbaev en Dzhabrailov er niet van te vechten.

‘Ik zal zegevieren’: Anthony Joshua waarschuwt Tyson Fury

Anthony Joshua heeft zijn landgenoot verteld dathij zich nergens kan verstoppen

McGregor’s manager gaat los op Poirier: ‘Wat een laffe zet’

De woordenstrijd tussen Dustin Poirier en Conor McGregor over donatie geld heeft zich uitgebreid tot de manager van McGregor

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page