Manny Pacquiao maakt boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië Boks Nieuws
Boks Nieuws

Manny Pacquiao maakt boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië

Manny Pacquiao maakt boksretour met gevecht in Saoedie-Arabië

Manny Pacquiao de Filippijnse boks-superster die vorig jaar stopte met boksen voor een gooi naar het presidentschap van de Filippijnen, overweegt om in januari 2023 een oefenwedstrijd in Saoedi-Arabië te houden.

De 43-jarige legendarische voormalig wereldkampioen gaat gesprekken voeren over een gevecht tegen de Franse bokser en zijn voormalige sparringpartner Jaber Zayani in Riyad. ,,We zullen de gesprekken opstarten", zei Pacquiao, die eerder een terugkeer naar het professionele boksen uitsloot

Pacquiao beëindigde zijn 26-jarige bokscarrière met een puntennederlaag tegen de Cubaan Yordenis Ugas in augustus 2021. Als voormalig senator, deed hij eerder dit jaar een mislukte poging om president van zijn land te worden. Voordat Pacquiao bokst tegen Zayani staat hij op 10 december in de ring tegen vechtsport YouTuber DK Yoo.

Net als in het echie

,,Ik zal me op dezelfde manier voorbereiden als waarop ik train voor een echt gevecht", zei Pacquiao over zijn benefietwedstrijd tegen DK Yoo op 10 december in Seoul. Het gevecht over zes ronden heeft geen overeengekomen gewichtslimiet, waardoor Pacquiao mogelijk fysiek benadeeld wordt tegen de grotere Yoo (gaat verder onder video).

Yoo heeft meer dan 650.000 abonnees op YouTube, waar hij zijn zelfbedachte vechtsport promoot, genaamd "warfare combat system". ,,Ik weet dat ik niet van hem zal winnen, maar ik zal mijn best doen om Manny Pacquiao te verrassen", zei Yoo eerder. Het grootste deel van het geld dat met het evenement wordt opgehaald, gaat naar de wederopbouw van huizen in het door conflicten geteisterde Oekraïne, aldus de organisatoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws