Gevreesde topbokser overleden! 'Godzijdank nooit tegen gekomen' Boks Nieuws
Boks Nieuws

Gevreesde topbokser overleden! 'Godzijdank nooit tegen gekomen'

Gevreesde topbokser overleden! 'Godzijdank nooit tegen gekomen'

Earnie Shavers, een van de meest gevreesde zwaargewicht boksers is overleden op 78-jarige leeftijd. Shavers overleed gisteren. Hij wordt gezien als een van de boksers met de hardste stootkracht in de zwaargewicht geschiedenis. De doodsoorzaak moet nog worden bekendgemaakt.

Boksicoon Shavers werd profbokser in 1969 en had zijn laatste wedstrijd in november 1995. Hij trok zich terug uit de sport met een record van 74-14-1 met 68 overwinningen door knock-out. Bij twee gelegenheden daagde hij uit voor de zwaargewicht titel.

Die stoten kwamen aan

Shavers verloor via een unaniem besluit na vijftien ronden met Muhammad Ali op 29 september 1977. Hij leed vervolgens een elfde ronde verlies tegen Larry Holmes op 28 september 1979. Zowel Ali als Holmes spraken hun bewondering uit over de over de slagkracht van Shavers (lees verder onder video).

Met een lengte van 1.80 en een gewicht van ongeveer 105 kilo was Shavers geen groot zwaargewicht. Maar hij was een zeer gevreesde bokser tijdens de goed gevulde zwaargewicht divisie in de jaren zeventig.

Godzijdank

Voormalig wereldkampioen George Foreman, een andere gevreesde bokser in de jaren zeventig, had tijdens een televisie-interview verklaard toen hem werd gevraagd naar de slagkracht van Shavers. ,,Ik ben Earnie Shavers nooit tegengekomen in de ring of met hem gevochten. Godzijdank"

Enkele van de grote overwinningen van Shavers waren een knock-out in de eerste ronde op Ken Norton in 1979. Een knock-out in de eerste ronde op Jimmy Ellis in 1973 en een onderbreking in de derde ronde tegen Jimmy Young, ook in 1973.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws