'Dom wijf!' Scheids stopt onterecht bokswedstrijd (video) Boks Nieuws
Boks Nieuws

'Dom wijf!' Scheids stopt onterecht bokswedstrijd (video)

'Dom wijf!' Scheids stopt onterecht bokswedstrijd (video)

Alex Winwood werd gisteren letterlijk met stomheid geslagen nadat een bizarre knock-out hem beroofde van een Commonwealth Games-medaille. De vrouwelijke scheidsrechter blies de wedstrijd af terwijl er niets aan de hand bleek.

De jonge Australische bokser Alex Winwood heeft zijn bokskwartfinale verloren op de Commonwealth Games in Birmingham gisteren. Nadat op bizarre wijze werd geoordeeld dat hij was uitgeschakeld aan het begin van de tweede ronde. En waar de scheids niet eens de verplichte 8 tellen deed.

De 25-jarige had zich staande gehouden in de eerste ronde van zijn vlieggewicht gevecht tegen Patrick Chinyemba uit Zambia. Amper enkele seconden in de tweede ronde werd Winwood gevloerd met een een-twee combi. Hij was niet de enige die verrast was door de schokkende uitkomst.

Om te janken

De vrouwelijke scheids had genoeg gezien en zwaaide de partij af. Dit zonder Winwood die meteen op de voeten stond uit te tellen. ,,Dom wijf. Die vrouw is blind en heeft niks in de ring te zoeken", aldus een van de commentaren. Ook Winwood was niet blij.

,,Ik wilde echt een kans maken en mezelf bewijzen. Ik weet waar ik van gemaakt ben ", zei Winwood. Ik wilde Australië en de wereld laten zien waar Australiërs van gemaakt zijn.” Winwood werd toen emotioneel toen hij een speciale boodschap aan zijn land overbracht. ,,Dank je, Australië,' zei hij met tranen in zijn ogen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws