Home / Nieuws / Boks Nieuws / ‘Deontay Wilder verdient nog een kans op de WBC-zwaargewicht titel’

‘Deontay Wilder verdient nog een kans op de WBC-zwaargewicht titel’

'Deontay Wilder verdient nog een kans op de WBC-zwaargewicht titel'

Mauricio Sulaiman de WBC-president zegt dat Deontay Wilder een kans moet hebben op de titel.

Van Wilder werd verwacht dat hij het zou opnemen tegen de huidige WBC-koning Tyson Fury in een trilogie gevecht. Omdat beide partijen het niet eens waren met verschillende voorwaarden. Besloot Fury uiteindelijk om verder te gaan. Met een titel eenheidsstrijd tegen Anthony Joshua in zicht voor 2021.

Matchroom Boxing-promotor Eddie Hearn verklaarde later, dat Wilder pas in 2022 een titelkans zou krijgen. Omdat Fury eerst tegenover Joshua zou komen te staan. Maar Wilder wil de herkansing clausule toepassen en daar wordt nu over onderhandeld.

Problemen

Sulaiman hoopt dat de zaken snel zullen worden opgelost. ,,Er is een probleem waarvan we ons bewust zijn. Tyson Fury en Deontay Wilder zijn een soort bemiddelingsproces gestart, maar we hebben geen details”, vertelde Sulaiman aan Sky Sports.

“We hopen alleen maar dat alles wordt opgelost en dat iedereen blij is. En dat we geweldige gevechten in de ring zien.” Wat de kansen van Wilder betreft om in de toekomst een WBC-titel te behalen, onthulde Sulaiman dat de Amerikaan de volledige steun van de organisatie heeft.

Grootste knock-out

“Wilder is een enorm belangrijk element,” voegde Sulaiman toe. “Hij was vijf jaar kampioen van de WBC. Extreem loyaal. De grootste knock-out ratio. Het percentage is ongelooflijk en hij is een zeer dierbare vechter, een kampioen in de WBC en hij verdient natuurlijk nog een kans.

“Hij gaf Tyson Fury de kans en Tyson Fury versloeg hem, sloeg hem knock-out. En natuurlijk zit Wilder in de mix. Hij verdient een kans en we zullen zien hoe de zaken zich het komende jaar ontwikkelen.”

Bekijk ook

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten snel weer knokken

Conor McGregor en Dustin Poirier moeten zo snel mogelijk weer tegen elkaar vechten. UFC Baas ...

Fikse schorsing voor topkickbokser, 4 jaar niet vechten

Artur Kyshenko voormalig Glory kickbokser en AFC Kickboxing Champion in de categorie 81 kg, heeft ...

Knock-out feest vandaag in Singapore, kijk hier terug

ONE Championship hield vandaag haar FISTS OF FURY II evenement in Singapore. Voor de liefhebbers ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page