Bokskampioen klaagt promotor aan voor meer dan 1 miljoen dollar Boks Nieuws
Boks Nieuws

Bokskampioen klaagt promotor aan voor meer dan 1 miljoen dollar

Bokskampioen klaagt promotor aan voor meer dan 1 miljoen dollar

Jaron Ennis heeft een rechtszaak aangespannen voor 1 miljoen dollar tegen NOW Boxing na een geschil over zijn promotiecontract.

Sinds zijn gevecht tegen Roiman Villa in juli, waarin Ennis een overtuigende overwinning behaalde door knock-out en zijn IBF weltergewicht titel voor de eerste keer verdedigde, is de kampioen niet meer in de ring verschenen.

Oorzaak van inactiviteit: juridisch geschil

Acht maanden na zijn laatste gevecht is Ennis nog steeds niet teruggekeerd naar de ring, wat blijkt te wijten aan een geschil met zijn promotor, NOW Boxing. Het bedrijf, dat voorheen werd gerund door Cameron Dunkin en nu door zijn weduwe Kellie na zijn overlijden vorig jaar, wordt door Ennis beschuldigd van contractbreuk.

Volgens de overeenkomst had Ennis vier keer moeten vechten in de eerste twee jaar en drie keer in de laatste twee jaar van het vierjarige contract.

Streven naar contractontbinding en schadevergoeding

In plaats daarvan heeft Ennis in de afgelopen vier jaar slechts tien keer gevochten. Als gevolg daarvan heeft hij een rechtszaak aangespannen tegen de promotor met als doel ontbinding van het contract en het verkrijgen van een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen dollar. "Tot op heden heeft de gedaagde niet geadviseerd of mevrouw Dunkin of de gedaagde een gelicentieerde promotor is."

"Eiser beweert dat mevrouw Dunkin absoluut geen ervaring heeft met het promoten van professionele boksevenementen. Eisers laatste gevecht vond plaats op 8 juli 2023. Gedaagde heeft sinds die datum geen gevechten meer aangeboden," staat in de rechtszaak.

Niet de eerste keer dat Ennis te maken heeft met promotiegeschillen

Jaron Ennis heeft in zijn carrière al eerder te maken gehad met geschillen met promotors. Voordat hij tekende bij NOW Boxing, was de IBF weltergewicht kampioen bij Victory Boxing vanwege zijn vriendschap met de overleden Cameron Dunkin.

Na het vertrek van Dunkin bij Victory Boxing, verliet ook Ennis de promotie. Later spande Middendorf een rechtszaak aan tegen de bokser over zijn promotierechten, die in 2021 werd geschikt. Drie jaar later bevindt Ennis zich opnieuw in juridische kwesties.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws