Dojo Sakura Japanese Kickboxing Zoetermeer - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Dojo Sakura Japanese Kickboxing Zoetermeer

Dojo Sakura Japanese Kickboxing Zoetermeer

Dojo Sakura Japanese Kickboxing Dojo Sakura Japanese Kickboxing

Na vele jaren heeft oprichter en eigenaar Raimond Honig de oorspronkelijk Haagse sportschool Sakura (1982) die veel (wedstrijd-) kickboksers heeft opgeleid weer leven ingeblazen. Sensei Raimond Honig geeft samen met sensei’s Mike Bekker, Franklin Jansen en Jordi Neefe vanaf medio 2016 kickbokslessen in Zoetermeer voor alle leeftijden vanaf 6 jaar, meisjes en jongens, mannen en vrouwen.

In zeer korte tijd is deze dojo uitgegroeid tot een van de grootste dojo’s in Zoetermeer en omstreken. Vanaf begin 2018 zal zij zich vestigen in een eigen locatie (ruim 700/m2).

Kickboxing Sakura leidt op in de Japanse vorm van Kickboksen.

Dit houdt in dat we de Japanse regels van het kickboksen in acht nemen, maar ook de Japanse Dojo etiquette. Bij de start van de training starten wij in seesza, hetgeen een Japans dojo ritueel is en wat niets te maken heeft met religie of iets van dien aard. Op deze wijze sluiten we ook de les af en daarna groeten we wederom persoonlijk de aanwezige sensei af.

Onderdeel van onze Dojo etiquette vertaalt zich ook terug in dezelfde kleding, hetgeen betekent dat wij ervoor kiezen om allemaal in dezelfde kickbokstenues te trainen. We willen hiermee een eenheid vormen en gevolg geven aan de Japanse etiquette. We willen graag respectvol en sportief met elkaar sporten en daar hoort volgens onze visie eenheid, eenduidigheid en respect in thuis. Respect naar elkaar, respect naar de sensei’s en respect naar de Japanse traditie. Wanneer iemand hier niet voor kiest dan respecteren wij dat weer, maar dan is er binnen onze dojo geen plaats voor jou, “No hard feelings about that”.

Dojo Sakura Japanese Kickboxing

Waarom Kickboksen?

Kickboksen is bij uitstek een sportvorm die geschikt is voor het leren kennen van jezelf, ontwikkelen van zelfvertrouwen, weerbaarheid, normen en waarden zoals discipline en weder respect (voor jezelf en de ander), kweken van doorzettingsvermogen en mentaliteit.

In het bijzonder deze laatste ingrediënten vormen het fundament van een gezonde sporter die naast zijn sport een positieve impuls aan de maatschappij kan geven.

De trainingen zijn zwaar en omdat er ook veel doorzettingsvermogen gevraagd wordt, vindt er ook een mentale training plaats die het zelfvertrouwen enorm kan vergroten en zorgt voor een versterking van het karakter.

Voor wie?

Vanaf de leeftijd van 6 jaar is iedereen welkom. Verdeeld in een jeugdgroep (Sakura Kids) (jongens en meisjes vanaf 6 jaar t/m 12 jaar) en Volwassenen (Dames en heren vanaf 13 jaar). Of je nu recreatief komt trainen of jezelf steeds op een hoger niveau wilt tillen en aan kickbokswedstrijden wilt deelnemen, onze lessen zijn voor iedereen geschikt.

We zijn een dojo waar we gedisciplineerd en hard trainen maar waar samenhorigheid en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Wij hopen jou te mogen verwelkomen tijdens één van onze lessen. Uiteraard zijn er 2 lessen vrijblijvend te volgen zonder enige verplichting. Bij de lessen komen alle aspecten van het Kickboksen aan bod. Techniek, conditie, kracht, en gevechtsvormen in full contact.

Dojo Sakura Japanese Kickboxing

Lestijden:

Gymzaal Locatie Velddreef 330

Jeugd: Maandagmiddag 17.30 uur t/m 18.30 uur

Volwassenen: Maandagavond 21.00 uur t/m 22.00 uur

Gymzaal Locatie Irisvaart 10

Volwassenen: woensdagavond 20.30 uur t/m 21.45 uur

Jeugd: zaterdagochtend 11.00 uur t/m 12.00 uur

Volwassenen: Zaterdagmiddag 12.15 uur t/m 13.30 uur

Meer informatie:

www.kickboxing-sakura.nl

info@kickboxing-sakura.nl

https://www.facebook.com/sakurazoetermeer/

Tel. 06-53153573

 

Bekijk ook

Wie is Rico Verhoeven?

Wie is Rico Verhoeven?

Rico Verhoeven is een Nederlandse professionele kickbokser

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! 'Ga nou neer'

Jiu Jitsu kerel slaat flater in straatgevecht! ‘Ga nou neer’ | video

Het is duidelijk dat de wannabe Jiu Jtisu'er helemaal geen

TJ Dillashaw voormalig kampioen bantamgewicht, heeft afscheid genomen van de UFC. Dillashaw onderging onlangs een uitgebreide schouderoperatie na zijn verlies tegen Aljamain Sterling in oktober tijdens UFC 280.

Oud-kampioen Dillashaw stopt bij UFC! ‘Totaal kapot’

Hij kreeg een schorsing van twee jaar

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page