Vechtsport Info trainde mee bij Kickboxing Groningen Regio Nieuws Groningen
Regio Nieuws Groningen

Vechtsport Info trainde mee bij Kickboxing Groningen

Vechtsport Info trainde mee bij Kickboxing Groningen

KB Groningen (foto: Mike Tomale)
KB Groningen (foto: Mike Tomale)

Kickboxing Groningen oftewel KB Groningen mag op dit moment wel gezien worden als een mekka van de wedstrijdvechters in de stad Groningen. Niet minder dan negen vechters zullen aanstaande zaterdag 29 september de ring ingaan. Drie vechters gaan naar Enfusion #71 in Hamburg en zes vechters naar Rumble Events Superfight in Leeuwarden.

De vechters zijn allen getraind door Gert Flik, oprichter van KB Groningen en een van de telgen uit het nest van de te vroeg overleden Groningse vechtsportlegende Anne Beukema van Kickboxing Chicara.

Enfusion #71 in Hamburg

Sirano 't Zand met trainer Gert Flik (foto: Mike Tomale)
Sirano 't Zand met trainer Gert Flik (foto: Mike Tomale)

Sirano 't Zand

Oud-militair Sirano 't Zand (29) is hersteld van zijn schouderblessure en zal aanstaande zaterdag in Hamburg vechten. Hij verwacht een echte knokpartij waarbij hij de winst zal pakken. 't Zand traint 11 keer per week en is inmiddels op gewicht. "Ik heb de sterke en zwakke punten van mijn tegenstander goed bestudeerd, maar ga uit van mijn eigen kracht."

Gelanio Venema

De 18-jarige Gelanio Venema is een B-vechter en heeft al aardig wat partijen gevochten en zit precies op gewicht. Hij heeft ongeveer 8 weken getraind voor zijn partij in Hamburg, vaak twee keer per dag. Omdat hij weinig kon vinden over zijn tegenstander gaat hij in principe de wedstrijd blind in. Ook Venema gaat uit van zijn eigen kracht. Over vijf jaar wil hij bij de top van Nederland vechten.

Dasha Kuzina (foto: Mike Tomale)
Dasha Kuzina (foto: Mike Tomale)

Dasha Kuzina

Studente HBO-rechten Dasha Kuzina is 24 jaar, is net terug van een trainingsstage in Thailand. Ze heeft 12 partijen gedraaid en gaat in Hamburg voor haar derde B-partij in de klasse -74kg. Ze laat anderen onderzoek doen naar haar tegenstandster zodat zij haar kunnen adviseren. Echt onder de indruk hoeft ze volgens haar vrienden niet te zijn van haar tegenstandster. "Ik wil haar niet onderschatten maar het is geen hoogvlieger. Ze hebben een partij van haar gekeken en waren niet onder de indruk."

Rumble Events Superfight Leeuwarden

Zakaria Bouanani (foto: Mike Tomale)
Zakaria Bouanani (foto: Mike Tomale)

Zakaria Bouanani

Zakaria Bouanani (19j) vecht aanstaande zaterdag in Leeuwarden zijn eerste C-partij tegen Dario Maal van Shera Fight in Groningen. Zakaria heeft zich goed voorbereid op de partij, zo'n elf weken in totaal en dan 8 keer per week trainen. Hij vecht deze keer wat zwaarder dan normaal dus is hij al op gewicht. Bouanani vocht drie jongerenpartijen waarvan drie gewonnen, twee op punten en een op knock-out.

Jasmijn Tempel

De 20-jarige student sociaal werk Jasmijn Tempel neemt het in Leeuwarden op tegen Aleysha Smol van Team Titanium uit Spijkenisse. Jasmijn heeft al 14 wedstrijden achter de rug. Aanstaande zaterdag vecht ze na een voorbereiding van 8 weken haar laatste C-partij. Ze moet nog 1,5 kilo kwijt. "Ik doe een vuilniszak aan en dan ga ik thuis touwtje springen of op de bokszak in de schuur." Haar tegenstandster heeft ze goed bekeken en ze heeft krachtige trappen. "Mijn sterke punt is dat ik niet wil opgeven, en ik hoop ook het counteren op haar trappen," glimlacht de 20-jarige Jasmijn.

Etienne Hahn

De 17-jarige Etienne Hahn deed eerst aan taekwondo maar heeft inmiddels in de drie jaar dat hij kickbokst 8 jeugdpartijen gedraaid en 1 N-partij. Dit wordt zijn tweede N-partij tegen Saif Solitaire van Kai Muay uit Leeuwarden. Hahn heeft flink getraind voor zijn partij. Als antwoord op de vraag of hij onderzoek heeft gedaan naar zijn tegenstander geeft Etienne glimlachend aan: "Ik kon niet zoveel over hem vinden. Ik ga alles geven wat ik heb en hoop dat ik de winst mee naar huis mag nemen."

[KGVID]https://www.vechtsportinfo.nl/wp-content/uploads/2018/09/KBGroningen.mp4[/KGVID]

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws