Mejiro Gym Amsterdam - Vechtsport Info
Home / Noord-Holland / Mejiro Gym Amsterdam

Mejiro Gym Amsterdam

mejiro gym Amsterdam

Mejiro Gym Amsterdam

Mejiro Gym Amsterdam

Bij Mejiro Gym Amsterdam kun je terecht voor een all-round kickboksopleiding op zowel amateur- als professioneel niveau. In deze dojo leer je de bekende Mejiro-stijl. Wij bieden een kickbokstraining die voor iedereen toegankelijk is: jong & oud, man & vrouw, beginners & gevorderden.

Kickboksen biedt een conditionele work-out en werkt goed tegen stress, bij afvallen, voor je zelfvertrouwen, je lichaamshouding en uitstraling. Het brengt lichaam en geest weer samen. Trainen bij Mejiro Gym gebeurt op een gezonde en verantwoorde manier.

Geschiedenis

 

Jan Plas, de stichter van Mejiro Gym Amsterdam, bezoekt Japan in 1975 samen met Jan van Looyen en Peter van der Hemel. Hij heeft daar een ontmoeting met sensei Kurosaki in zijn dojo in Tokyo. De dojo van Kurosaki was gelegen in het ‘Mejiro’-district, dit is dan ook waar de naam Mejiro Gym vandaan komt. Jan Plas is onder de indruk van het niveau van de vaardigheid bij Mejiro Gym Tokyo en besluit te blijven en te trainen met beroemde kampioenen als Fujiwara en Shima.

Nog steeds onder de indruk van alles wat hij in Japan tegenkomt besluit Jan Plas samen met enkele andere Muay-Thai pioniers de NKBB (De Nederlandse Kickboks Bond) op te richten. Boxing Gym Vermeulen voorziet in accommodaties voor het nieuw gevormde Mejiro Gym Amsterdam. Onder de eerste Mejiro Gym-vechters waren mannen als Lucien Carbin, Johan Vos, Aris Koopman, Bert van Os en Thijs Veldman.

Het was 1978 toen ze verhuisden naar hun eigen locatie op de Lauriergracht 86 te Amsterdam. Het was daar waar de nu beroemde ‘Mejiro-stijl’ verder werd ontwikkeld en geperfectioneerd. Dit resulteerde in de eerste van vele nationale en internationale titels voor Mejiro Gym. Muay Thai Kickboxing werd meer en meer populair in Nederland. De eerste grote evenementen werden ondergebracht bij de Jaap Edenhal in Amsterdam en het was in deze periode dat de rivaliteit tussen de Amsterdamse dojo’s Mejiro Gym, Vos Gym en Chakuriki op gang kwam.

In 1982 werd Rob Kaman de eerste wereldkampioen WKA kickboksen voor Mejiro Gym. In de jaren hierna volgden André Brilleman, Fred Royers en Milo el Geubli. Zij bevorderden de Mejiro Gym-stijl over de hele wereld: de nu beroemde snelheid en kracht in combinatie met de sterk ontwikkelde technieken bracht wereldwijd een hele nieuwe generatie van Mejiro Gym-vechters voort. Aan het eind van de jaren ‘80 had Mejiro Gym haar eerste voorvechters van deze nieuwe generatie. Namen als Mustafa Yamali, Tom van de Berg, André Mannaart en Nina van Roeden spreken nu nog steeds tot de verbeelding. Andere bekende vechters waren Leo de Snoo, Iwan Grando, Bob Schreiber en Paul Lamoth.

De jaren ‘90 waren ook zeer succesvol voor Mejiro Gym. Onder de nieuwe eigenaar en sensei, André Mannaart werd Mejiro Gym een van de meest bekende dojo’s in de wereld, mede door de overwinningen van Kaman op Hoost in 1990, en daarna op Changpeuk, Van de Vathorst, en Verheije en de K1 titel in Parijs. Andere vechters, zoals Mannaart, Van de Berg en De Snoo hebben ook bijgedragen aan het wereldwijde succes. Met het stoppen van de carrière van Kaman, van de Berg en de Snoo kwam de volgende generatie van talenten als Remy Bonjaski, Rodney Faverus, Rogier van der Heijden, Freek Ezechiëls, Lorentz Bults en Donald Brenner.

De Mejiro-stijl heeft onder begeleiding van Jan Plas vele grote namen voortgebracht. Het is een lange geschiedenis van vele overwinningen, titels, en succesvolle carrières. Na Jan Plas nam Sensei André Mannaart (wereldkampioen van de WKA, WPKL en ISKA, WAKO) het over als trainer, onder zijn begeleiding zijn namen te vinden als Remy Bonjasky, Andy Souwer en Peter Aerts, alledrie hebben een succesvolle carrière. Klaar om nu hun vaardigheden te bewijzen in de ring zijn Roël Mannaart, Shanice Josefina, Sharon Mannaart, Quincy Sijpenhof, Benno van Os en Pilao Santana.  Onder toezicht van sensei André Mannaart wordt het succesverhaal voortgezet!

Heavy Bag training

Hier wordt er aan je conditie en uithoudingsvermogen gewerkt. In het eerste deel van de les worden er conditionele oefeningen gedaan, waaronder knieheffen. Ook kun je spierversterkende oefeningen als opdrukken verwachten! In het tweede deel wordt er op de zak getraind. Op de zak komen conditie, uithoudingsvermogen en kracht samen. Naast de oefeningen die worden uitgelegd en begeleid door een trainer, zijn er een aantal rondes waarin je je vrij kunt uitleven op de zak. Dit leert je de verschillende acties te combineren en technieken toe te kunnen passen.

Het volgen van een zaktraining is voor: beginners, professionele & beginnende vechters, man & vrouw, jong (vanaf 16 jaar)  & oud. De verschillende niveaus lopen door elkaar omdat er individueel op de zak wordt getraind. Dus ook als je geen enkele ervaring hebt kun je bij ons terecht. De zaktraining biedt een extreem goede work-out voor je conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Het volgen van deze training helpt je tegen stress, en overgewicht, en bij het verbeteren van je lichaamshouding. Het  brengt lichaam en geest weer samen. Tijdens de trainingen ben je geconcentreerd, denk je even nergens meer aan en vallen dagelijkse beslommeringen van je af. Kickboksen heeft een duidelijke cultuur waarin respect voor de sensei erg belangrijk is; dit betekent dat je niet zo snel zult opgeven, je je grenzen zal opzoeken en tot het uiterste wordt gedreven. De trainingen zijn mede hierom zo succesvol, en het zal je uithoudingsvermogen zowel lichamelijk als geestelijk enorm verbeteren.

Techniek training

In deze lessen worden er eerst een aantal individuele oefeningen gedaan, gevolgd door oefeningen die je met een medeleerling uitvoert. Deze lessen zijn een uitstekende manier om de techniek te leren, er is extra aandacht en er wordt goed gekeken naar je niveau en je verbeteringspunten.

Naast het leren van de techniek in speciaal ontwikkelde oefeningen, ga je in deze lessen ook sparren. Dit gebeurt in een aantal verschillende rondes van een x aantal minuten en je spart altijd met iemand van je eigen niveau. Tijdens het sparren kun je de je eigen gemaakte techniek toepassen en uitproberen: je leert aan te vallen maar ook om jezelf te verdedigen, er staat immers een tegenstander! In de beginnersuren wordt er niet gebokst en geschopt naar het hoofd, en dus alleen maar gespard naar het lichaam. Mocht je een hoger niveau hebben, dan kan het zijn dat de sensei je naar een hoger uur stuurt; in deze lessen wordt er wel gespard op het gehele lijf. Het dragen van bokshandschoenen, scheenbeschermers en bitje is verplicht.

Het volgen van een techniektraining is voor: beginners, professionele & beginnende vechters, man & vrouw, jong (vanaf 16 jaar) & oud.

Kids training

Op woensdag en zaterdag worden er kinderlessen gegeven voor kinderen vanaf 7 tot en met 16 jaar. Net zoals bij de trainingen voor de volwassenen, zullen de kinderen oefenen op de zak, technieken leren en rondjes sparren. Tijdens deze lessen wordt er niet gebokst of geschopt naar het hoofd, maar alleen naar het lichaam. De kinderlessen zijn opgebouwd op een pedagogische en verantwoorde manier, waarbij ook gelet wordt op het gedrag van de kinderen door te werken aan discipline, respect, samenwerken, verlies, zelfcontrole en focus. Om dit gedrag naar boven te halen laat de trainer de kinderen kleine spelletjes spelen. Het meest belangrijke is dat de kinderen plezier hebben tijdens de les en ervaren wat de sport hun oplevert.


Rooster

Maandag

09:00           –         10:00                             Zaktraining Alle niveaus

17:30           –         18:30                             Zaktraining Beginners

18:30           –         19:30                             Zaktraining Beginners

19:30           –         20:30                             Zaktraining Gevorderden/Vechters

Dinsdag

07:15           –         08:15                             Zaktraining Alle niveaus

17:30           –         18:30                             Zaktraining Alle niveaus

18:30           –         19:30                             Zaktraining Alle niveaus

19:30           –         20:30                             Zaktraining Alle niveaus

20:30           –         21:30                             Zaktraining Alle niveaus

Woensdag

09:00           –         10:00                             Zaktraining Alle niveaus

16:00           –         17:00                             Kids training
17:30           –         18:30                             Techniektraining Beginners

18:30           –         19:30                             Techniektraining Beginners

19:30           –         20:30                             Techniektraining Gevorderden/Vechters

Donderdag

07:15           –         08:15                             Zaktraining Alle niveaus

17:30           –         18:30                             Zaktraining Alle niveaus

18:30           –         19:30                             Zaktraining Alle niveaus

19:30           –         20:30                             Zaktraining Alle niveaus

20:30           –         21:30                             Zaktraining Alle niveaus

Vrijdag

09:00           –         10:00                             Zaktraining Alle niveaus

18:30           –         19:30                             Techniektraining Beginners

19:30           –         20:30                             Techniektraining Gevorderden/Vechters

Zaterdag

10:00           –         11:00                             Zaktraining Alle niveaus

11:30           –         12:30                             Kids training

Zondag

10:30           –         11:30                             Techniektraining Beginners

12:00           –         13:00                             Zaktraining Alle niveaus

 Contactgegevens

Mejiro Gym Amsterdam
Lauriergracht 86
1016 RM Amsterdam

www.mejirogym.nl

info@mejirogym.nl
0206230419

 

 

Bekijk ook

IJS Boksen! Broer slaat broer ‘KO’: nieuwe vechtsport Ice Wars (video)

Jordan en Ben Kennedy sloegen flink op elkaar in tijdens het nieuwe vechtsport event Ice Wars

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page