Zoon van bokslegende Mohammed Ali leeft in armoede Nieuws
Nieuws

Zoon van bokslegende Mohammed Ali leeft in armoede

Zoon van bokslegende Mohammed Ali leeft in armoede
Zoon van bokslegende Mohammed Ali leeft in armoede

Een groter contrast kan men zich nauwelijks voorstellen, zijn vader de inmiddels overleden Muhammad Ali, ging de geschiedenis in als 's werelds beste bokser. Zijn zoon Muhammad Ali jr. (46) echter, leeft in armoede in Miami.

Wanneer hij werk krijgt aangeboden, doet hij alles. "Ik maai gras, trek hagen, onkruid, veeg trottoirs en dakgoten", zegt Ali jr.

Als hij geen baan vindt, leeft hij van zeven euro per dag, het bedrag wat er over blijft uit de nalatenschap van zijn vader.

Hoe is het zover gekomen?

Sinds 2016 vecht hij tevergeefs voor een deel van het landgoed van zijn vader. Alles wat zijn stiefmoeder hem als de estate manager van zijn vader toestaat is zakgeld van € 600 per maand voor huur van een kamer en € 260 om van te leven. "Het is veel te weinig om rond van te kunnen komen", zegt Ali Jr.

"Omdat ik geen bankrekening heb, moet ik commissie betalen voor het inwisselen van cheques." Dit betekent dat na aftrek van zijn rekeningen hij 220 euro over heeft, dat is ongeveer € 7,10 per dag.

Het slechte in het leven

Een vechter zoals zijn vader is Ali jr. niet. Zijn leven wordt gevormd door armoede en tegenslag. Hij heeft geen contact meer met zijn vrouw Shakira, sinds zij beweert dat hij met miljoenen naar Florida is gevlucht. Hij droomt ervan om zijn twee kinderen een vliegticket naar Miami te geven.

"Ik probeer er gewoon doorheen te komen", zegt Muhammad Ali Jr. en maakt zich zorgen over hoe hij de huur kan betalen. Zijn kamergenoot is namelijk net verhuisd. Rooskleurig ziet het er niet uit voor Ali jr. de overige kinderen van de bokslegende hebben het overigens niet slecht gedaan.

Succesvolle kinderen

Maryum, 50, werd een rapper, Jamillah, 48, was marketingdirecteur, haar tweelingzus Rasheeda schreef een boek over Parkinson. Miya (47) werkt voor een reisorganisatie, Khaliah (44) voor het VN-voedingsprogramma.

Hana Yasmeen (42) schreef de Ali-biografie "With the Heart of a Butterfly". Laila (41) was bokskampioen in 2002. De onwettige dochter van Ali sr, Kiiursti (37) is een succesvol muzikant.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws