Home / Nieuws / Zoon van bokslegende Mohammed Ali leeft in armoede

Zoon van bokslegende Mohammed Ali leeft in armoede

Een groter contrast kan men zich nauwelijks voorstellen, zijn vader de inmiddels overleden Muhammad Ali, ging de geschiedenis in als ’s werelds beste bokser. Zijn zoon Muhammad Ali jr. (46) echter, leeft in armoede in Miami.

Wanneer hij werk krijgt aangeboden, doet hij alles. “Ik maai gras, trek hagen, onkruid, veeg trottoirs en dakgoten”, zegt Ali jr.

Als hij geen baan vindt, leeft hij van zeven euro per dag, het bedrag wat er over blijft uit de nalatenschap van zijn vader.

Hoe is het zover gekomen?

Sinds 2016 vecht hij tevergeefs voor een deel van het landgoed van zijn vader. Alles wat zijn stiefmoeder hem als de estate manager van zijn vader toestaat is zakgeld van € 600 per maand voor huur van een kamer en € 260 om van te leven. “Het is veel te weinig om rond van te kunnen komen”, zegt Ali Jr.

“Omdat ik geen bankrekening heb, moet ik commissie betalen voor het inwisselen van cheques.” Dit betekent dat na aftrek van zijn rekeningen hij 220 euro over heeft, dat is ongeveer € 7,10 per dag.

Het slechte in het leven

Een vechter zoals zijn vader is Ali jr. niet. Zijn leven wordt gevormd door armoede en tegenslag. Hij heeft geen contact meer met zijn vrouw Shakira, sinds zij beweert dat hij met miljoenen naar Florida is gevlucht. Hij droomt ervan om zijn twee kinderen een vliegticket naar Miami te geven.

“Ik probeer er gewoon doorheen te komen”, zegt Muhammad Ali Jr. en maakt zich zorgen over hoe hij de huur kan betalen. Zijn kamergenoot is namelijk net verhuisd. Rooskleurig ziet het er niet uit voor Ali jr. de overige kinderen van de bokslegende hebben het overigens niet slecht gedaan.

Succesvolle kinderen

Maryum, 50, werd een rapper, Jamillah, 48, was marketingdirecteur, haar tweelingzus Rasheeda schreef een boek over Parkinson. Miya (47) werkt voor een reisorganisatie, Khaliah (44) voor het VN-voedingsprogramma.

Hana Yasmeen (42) schreef de Ali-biografie “With the Heart of a Butterfly”. Laila (41) was bokskampioen in 2002. De onwettige dochter van Ali sr, Kiiursti (37) is een succesvol muzikant.

Bekijk ook

Zak aardappelen reden ontslag UFC’er Ottman Azaitar

Ottman Azaitar riskeerde veel voor een zak met piepers, zegt zijn manager. Azaitar werd ontslagen ...

Zo gaat YouTube ster pak slaag krijgen van MMA-kampioen (video)

Ben Askren, de voormalige ONE FC kampioen en UFC-vechter traint hard voor het aanstaande gevecht ...

Eikels: Zoontje (2) bekende UFC-vechter uit vliegtuig gezet

Cody Garbrandt, voormalig UFC-kampioen is zwaar pissed op Southwest Airlines. De vechter reisde met zijn ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page