Zeger Schoenmaker vechtsporter en personal coach - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Zeger Schoenmaker vechtsporter en personal coach

Zeger Schoenmaker vechtsporter en personal coach

Zeger Schoenmaker vechtsporter en personal coach, bekend van TVZeger Schoenmaker vechtsporter en personal coach, bekend van TV

Wellicht kent u Zeger Schoenmaker als de personal coach uit het TV programma “Obese” waar hij gekoppeld was aan een kandidate die drastisch moest afvallen. Of misschien zegt The Bootcamp Company u wel iets? Zeger Schoenmaker is naast een fervent vechtsporter, personal coach een zeer kundig persoon op meerdere vlakken. Bij Vechtsport-Online.nl waren wij dan ook benieuwd naar het verhaal achter het succes van Zeger, zijn filosofie en zochten hem op in het mooie Hoorn.

WAAR MIJN REIS BEGONNEN IS

Als kind ben ik gefascineerd geraakt door oosterse vechtsporten en de krachtige sfeer en levensstijl die hier omheen hangt. Mijn droom kreeg een doel. Ik wilde vechtsport training krijgen van de echte grootmeesters in het verre oosten. Veel mensen zeiden mij dat ik moest stoppen met dromen, maar ik wist dat ik deze droom zou gaan waar maken.

Van huis uit is mij geleerd dat een droom zonder actie een illusie is dus heb ik na een hobbelige schoolcarrière, maar met mijn doel voor ogen, op mijn 18de levensjaar mijn droom kunnen verwezenlijken.

Ik vertrok voor een jaar zeer intensieve training naar de Noordelijke Shaolin Academy in China.

Onder Spartaanse omstandigheden, waar stokslagen heel normaal waren en weersomstandigheden tot -40 graden Celsius, doorliep ik een intensieve opleiding van 6 dagen per week van 05:00u tot 21:00u in de Chinese vechtsporten en gezondheidsleer. Dit jaar heeft de basis gelegd voor de persoon die ik nu ben en de boodschap die ik nu uitdraag

WAAR DE OOSTERSE INVLOEDEN VANDAAN KOMEN

Mijn leermeesters waren de wereldberoemde Boeddhistische monniken van de Shoalin Tempel en de Tai Chi meesters van de Taoïstische Wudang tempel (bekend van de serie Marco Polo) in China.

Naast beheersing van lichaam en geest heb ik veel geleerd over acceptatie en hoe ontzettend dankbaar wij kunnen zijn met het leven dat wij hier in Nederland hebben. Alles draait volgens de Oosterse denkwijze om  balans en acceptatie van emoties en situaties die ons leven beïnvloeden.

Onze filosofie van fit en weerbaar zijn is op deze Oosterse denkwijze gebaseerd. Dit proberen we tijdens onze trainingen aan iedereen mee te geven.

Zeger Schoenmaker vechtsporter en personal coach, bekend van TV

TERUG IN NEDERLAND

Na in Nederland te zijn gekomen was mijn droom nog niet compleet en ben ik na hard werken ook voor een jaar afgereisd naar Thailand om het Muay Thai boksen te leren in de Thaise bokskampen. Dit was liefde op het eerste gezicht. Hierna heb ik me volledig op het Muay Thai boksen gericht en heb de fijne kneepjes van de Nederlandse stijl kickboksen mogen leren aan de Amsterdamse Mejiro Gym.

Tijdens mijn studie Media en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam kwam ik erachter dat mijn ware passie bij de sport ligt en heb me na het behalen van mijn diploma verder geschoold in de voedingsleer, krachttraining en mental coaching.

DE START VAN MIJN BEDRIJF

Samen met een jeugdvriend heb ik na mijn studie The Bootcamp Company opgericht waar wij groepen mensen met nauwkeurige begeleiding in een goede lichamelijke conditie helpen.

Naast de trainingen aan grote groepen ben ik me steeds meer gaan interesseren in maatwerk voor het individu en kleine groepen. Door mijn ‘out of the box’ aanpak ben ik door bekend personal trainer Radmilo Soda en het team van Eyeworks en RTL uitgekozen als personal trainer voor het team van het televisieprogramma Obese van RTL. Samen hebben we mijn Obese kandidate 80 kg. af laten vallen!

Mijn passie voor vechtsport en de sterke boodschap die ik in het oosten heb geleerd dat alles om balans draait, gebruik ik om mijn klanten in goede vorm te brengen. Zowel lichamelijk als geestelijk.

Meer weten

Als u meer wilt weten over Zeger en wat hij voor u kan betekenen, ga dan naar zijn www.zegerpersonaltraining.nl of neem contact met hem op via 06 1636 1007  of via mail info@zegerpersonaltraining.nl

Bekijk ook

Glory kampioen Wisse: 'Ik ga deze man zijn mond snoeren'

Glory kampioen Wisse: ‘Ik ga deze man zijn mond snoeren’ (video)

De Glory middengewicht kampioen heeft de titel stevig in bezit

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

Eerbetoon aan zieke kickbokser Didouh door topvoetballer Aboukhlal

De speler van het Marokkaanse elftal had na afloop van zijn interview een bericht voor zijn vriend

Plat op zijn bakkes! Uitdagen vechter zwaar afgestraft

Plat op zijn bakkes! Uitdagen vechter zwaar afgestraft (video)

Kom dan, raak me dan....

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page