WOEDE! Dader moord op MMA-vechter krijgt lichte straf Nieuws
Nieuws

WOEDE! Dader moord op MMA-vechter krijgt lichte straf

WOEDE! Dader moord op MMA-vechter krijgt lichte straf

Fau Vake werd eerder dit jaar door een aantal mannen dusdanig mishandeld dat hij aan gevolgen overleed. De jonge MMA-vechter en vader was training partner van UFC kampioen Israel Adesanya.

Een man die toegaf het hoofd te hebben geslagen van de jonge MMA-vechter Vake die later in het ziekenhuis stierf, is vandaag veroordeeld tot zes maanden huisarrest. De straf wekt de woede op van het publiek maar ook UFC-vechter Dan Hooker. Deze vergelijkt de straf met een coronamaatregel.

Grote schande

Ofa He Mooni Folau (29), pleitte schuldig aan twee beschuldigingen van mishandeling met de bedoeling te verwonden. Hij viel Vake (25), aan in het centrum van Auckland (Nieuw Zeeland) in mei van dit jaar. Vake die later in het ziekenhuis stierf aan hoofdletsel, was een avond op stap geweest.

,,Dat is niet goed genoeg om iemand te straffen die deel uit maakte van een aanval die het leven van een man kostte", zei Vakes vriend en UFC'er Hooker buiten de rechtbank. ,,Zes maanden, blijf thuis? Dat zijn COVID-beperkingen", zei Hooker. ,,100 procent dat de wetten in dit land moeten veranderen."

Drie andere daders pleitten niet schuldig aan de aanval, waaronder één beschuldigd van doodslag. Hun namen worden afgeschermd en zullen volgend jaar voor de rechter verschijnen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws