'Wie slaat Jake Paul op zijn bek': UFC-baas is het zat - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ‘Wie slaat Jake Paul op zijn bek’: UFC-baas is het zat

‘Wie slaat Jake Paul op zijn bek’: UFC-baas is het zat

'Wie slaat Jake Paul op zijn bek': UFC-baas is het zat

Dana White stelt zich de vraag waarom influencers zoals J(F)ake Paul (uitgerangeerde) UFC-vechters blijft uitdagen voor een bokswedstrijd. “Waarom ga je niet vechten tegen een bokser?” is dan ook de boodschap die White heeft voor de YouTube ‘wannabe’ boksers.

Nadat Paul de voormalige UFC-vechter Ben Askren knock-out sloeg in de eerste ronde van hun cruiserweight-gevecht afgelopen zaterdag, lijkt alle seinen op rood bij de diehard vechtfans. Deze verfoeien de nep-bokswedstrijden, maar nu mengen ook prominenten als White zich in de discussie.

,,Waarom blijven deze gasten in godsnaam met UFC-jongens praten?” Vroeg White tijdens een interview met Yahoo. ,,Ik zal zeom de oren moeten slaan met een verdomde juridische brief, deze verdomde idioten. Ga met boksers praten. Wat doe je?” Alhoewel White niet specifiek Paul bij naam noemde is duidelijk wie hij lijkt te bedoelen.

Rare trend

Dat kan zijn omdat een willekeurig aantal boksers en MMA-vechter elkaar in de ring lijken te willen ontmoeten. Wat ooit begon met Conor McGregor die tegen Floyd Mayweather vocht in een waanzinnig succesvolle wedstrijd in 2017. Is sinds die tijd een trend te zijn geworden die meer en meer toeneemt.

White lijkt extra geïrriteerd omdat Paul de nog bij de UFC onder contract staande Daniel Cormier op de huid zit. Paul wil een gevecht met Cormier, die zelf zegt niet met de Fake bokser de ring in te willen. Maar het gaat om veel geld, zo nam Askren een miljoen cash mee naar huis terwijl hij verloor. Mocht White met een juridische brief komen om dit soort excessen te stoppen, dan moet deze behoorlijk krachtig worden geformuleerd.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page