Home / Nieuws / Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit

Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit

Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit

Regian Eersel de Nederlandse topvechter die de ONE Championship wereldtitel lichtgewicht in bezit heeft, wil meer gevechten zien dit jaar. De kampioen kreeg deze week een terleurstelling voor zijn kiezen.

Voor Eersel die gepland stond op 22 januari in een gevecht met Mustapha Haida, begon het jaar met een tegenvaller. Haida raakte geblesseerd en zegde af. Het lukt ONE niet om een vervanger te vinden tegen Eersel.

Eersel is meer dan duidelijk, het lange stilzitten is de topvechter zat. Meer actie en meer gevechten dat is wat hij wil. De Nederlands-Surinaamse sensatie was voor het laatst te zien in oktober 2019. Toen hij Nieky Holzken voor de tweede opeenvolgende keer versloeg. Waarmee hij zijn plaats als koning van de lichtgewicht divisie versterkte.

MMA-vechten

,,Ik was een beetje teleurgesteld dat ik niet kon vechten, maar het is nu uit mijn hoofd. Ik bleef gewoon trainen. Dat was makkelijk voor mij, de motivatie is er altijd. Het maakt niet uit of er een pandemie is, wat dan ook ik zal blijven trainen”, zegt Eersel.

En dat trainen pakt de vechter serieus aan. Naast kickboksen bekwaamd de kampioen zich in het MMA-vechten en BJJ. Maar zodra hij weer opgeroepen wordt om te kickboksen ligt daar de focus.

Allround knokker

,,Ik train nog steeds in BJJ, en ik heb plannen om mixed martial arts te doen”, onthult Eersel. ,,Ik ben er al voor gaan trainen, maar als ik een gevecht geboekt heb, focus ik me alleen op kickboksen. “

,,Eenmaal uit de training voor een gevecht, pak ik het weer op. Ik denk dat ik binnen twee jaar in mixed martial arts kan vechten. Ik moet gewoon mijn grondspel op de rails hebben, en dan ben ik klaar om te gaan. “

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

GLORY last persconferentie in met Rico, Hesdy, Levi en Tarik

GLORY Kickboxing last een persconferentie met de deelnemers aan het 4 man toernooi van 30 ...

Verkrachting details onthuld in rechtszaak tegen Conor McGregor

Conor McGregor’s juridische problemen zijn nog niet voorbij. Meer details zijn naar voren gekomen uit ...

Nederlandse vechtster Mellony Geugjes komt februari weer in actie

Mellony Geugjes zal op 13 februari de strijd aangaan met de Poolse Izabela Badurek. Het ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page