Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit
Home / Nieuws / Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit

Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit

Wereldkampioen kickboksen Regian Eersel sluit overstap naar MMA niet uit

Regian Eersel de Nederlandse topvechter die de ONE Championship wereldtitel lichtgewicht in bezit heeft, wil meer gevechten zien dit jaar. De kampioen kreeg deze week een terleurstelling voor zijn kiezen.

Voor Eersel die gepland stond op 22 januari in een gevecht met Mustapha Haida, begon het jaar met een tegenvaller. Haida raakte geblesseerd en zegde af. Het lukt ONE niet om een vervanger te vinden tegen Eersel.

Eersel is meer dan duidelijk, het lange stilzitten is de topvechter zat. Meer actie en meer gevechten dat is wat hij wil. De Nederlands-Surinaamse sensatie was voor het laatst te zien in oktober 2019. Toen hij Nieky Holzken voor de tweede opeenvolgende keer versloeg. Waarmee hij zijn plaats als koning van de lichtgewicht divisie versterkte.

MMA-vechten

,,Ik was een beetje teleurgesteld dat ik niet kon vechten, maar het is nu uit mijn hoofd. Ik bleef gewoon trainen. Dat was makkelijk voor mij, de motivatie is er altijd. Het maakt niet uit of er een pandemie is, wat dan ook ik zal blijven trainen”, zegt Eersel.

En dat trainen pakt de vechter serieus aan. Naast kickboksen bekwaamd de kampioen zich in het MMA-vechten en BJJ. Maar zodra hij weer opgeroepen wordt om te kickboksen ligt daar de focus.

Allround knokker

,,Ik train nog steeds in BJJ, en ik heb plannen om mixed martial arts te doen”, onthult Eersel. ,,Ik ben er al voor gaan trainen, maar als ik een gevecht geboekt heb, focus ik me alleen op kickboksen. “

,,Eenmaal uit de training voor een gevecht, pak ik het weer op. Ik denk dat ik binnen twee jaar in mixed martial arts kan vechten. Ik moet gewoon mijn grondspel op de rails hebben, en dan ben ik klaar om te gaan. “

🔽 ZIE OOK 🔽

Bekijk ook

'S Werelds Sterkste Man in 'duurste gevecht ooit' (video) Mamed Khalidov vs Mariusz Pudzianowski

‘S Werelds Sterkste Man in ‘duurste gevecht ooit’ (video)

Het duurste gevecht ooit in de Europese MMA-geschiedenis

McGregor slaat vechters neus plat in training! 'Videobedrog ontmaskerd'

McGregor slaat vechters neus plat in training! ‘Videobedrog ontmaskerd’

Nieuwe sparringsbeelden vrijgegeven door Conor McGregor die fans vandaag enthousiast maakten

Rico analist bij Badr tegen Overeem gevecht zaterdag

Daar zal Verhoeven optreden als analist

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page