Wereld Kampioenschap Muay Thai mis het niet! Nieuws
Nieuws

Wereld Kampioenschap Muay Thai mis het niet!

Wereld Kampioenschap Muay Thai mis het niet!

Wereld Kampioenschap Muay Thai 3 Augustus tot 11 augustus 2017

Op 03 Augustus tot 11 augustus 2017 worden de door (International Federation Muaythai amateur) de jeugd en junioren Wereldkampioenschappen Muaythai tot 18 jaar in Bangkok gehouden. Er zal in verschillende leeftijds- en gewichtsklassen in toernooi vorm gestreden worden voor de dit felbegeerde kampioenschap door zowel jongens als meisjes. Alle kampioenen krijgen een (Goud Medaille) bij 1e plaats en zal een jaar lang als regerend Wereld kampioen door het leven gaan.

Dit kampioenschap is voor de Nederlandse beoefenaars tevens een kwalificatietoernooi voor de Olympische spelen Muaythai in 2020/2024?

Wereld Kampioenschap Muay Thai mis het niet!

Muay Thai, geen agressie maar een Vechtkunst!

Mensen denken bij een vechtsport vaak aan agressie, geweld, asociale mensen en niet het slimste volk. Bij Muaythai draait het echter niet om agressie, maar om respect, discipline, saamhorigheid, traditie en eer. Samen wil je een mooie partij neerzetten, je wilt je vechtkunst laten zien.

Je komt om te schaken en probeert je tegenstander schaakmat te zetten. Vooraf aan de wedstrijd voer je de
traditionele openingsdans uit, de Wai Khru/ Ram Muay. Je kunt Amateur Muaythai enigszins vergelijken met sporten als Taekwondo en karate waar de Oosterse traditionele invloeden duidelijk zichtbaar zijn. De geschiedenis van Muaythai gaat heel ver terug en er wordt veel waarde gehecht aan het traditionele aspect.

Muaythai Organisatie Nederland (MON) / International Federation Muaythai Amateur (IFMA)

De MON zet zich actief in om het Muay Thai te promoten als toekomstige Olympische martial arts sport in Nederland. De MON is onderdeel van de veel grotere IFMA als IFMA Nederland. IFMA is trots u te mogen vertellen dat na jaren van hard werken, Muaythai onder de naam van de IFMA op 6 december 2016 door het Internationaal Olympisch Comité (IOC) officieel is erkend. Hiermee staat de deur van de Olympische Spelen wagenwijd open en lijkt het alleen nog om een formaliteit te gaan. De verwachting is dan ook dat Muaythai aanwezig zal zijn op de spelen van 2024.

De IFMA is al meer dan 20 jaar wereldwijd actief in 130 landen

De IFMA onderschrijft de Olympische missie en rol van het Olympisch comité (IOC), conformeert en respecteert de Olympische charter en houdt zich volledig aan de ethische code en principes van het IOC. Het zijn deze Olympische fundamentele principes inclusief de continue ontwikkeling van het Muay Thai, de ontwikkeling van de jeugd en het onderschrijven van deze sport als een fundamenteel onderdeel van de rechten van de mens die hoog in het vaandel staan van de IFMA en dus ook de MON. Het is onze missie om ieder individu de mogelijkheid te geven om het Muay Thai te kunnen beoefenen vrij van elke vorm van discriminatie.

Wereld Kampioenschap Muay Thai mis het niet!
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws