Wat verdiende Rico Verhoeven met zijn laatste gevecht Nieuws
Nieuws

Wat verdiende Rico Verhoeven met zijn laatste gevecht

Wat verdiende Rico Verhoeven met zijn laatste gevecht

Rico Verhoeven is de beste kickbokser ter wereld. De als wereldkampioen ongeslagen topatleet, voort al jaren de ranglijst aan bij GLORY. Echter moest de organisatie zich als velen aanpassen aan de Covid-19 pandemie. Maa heeft dat ook effect op het salaris van de kampioen?

Onze redactie krijgt regelmatig vragen van vecht fans over hun idolen. Rico Verhoeven staat daar samen met collega vechter Badr Hari heel vaak tussen. Toen het stil werd door coronapandemie, GLORY ook nog eens getroffen werd door een faillissement. Was de paniek onder de kickboks fans groot. En regende het vragen.

Digitale kaartjes

GLORY haalde de bokshandschoenen gelukkig weer uit het vet. Begon weer met organiseren van evenementen maar wel in een andere vorm. Geen publiek en een andere manier van kaartjes verkoop. Dit zette de fans aan het denken, want hoe verdienen vechters dan nu hun geld. Zonder fysieke kaartverkoop maar via de online Pay Per Views (PPV). En wat verdient Rico?

Nu hebben wij ook geen glazenbol en is GLORY niet naar buiten getreden met hoe de vechters in de nieuwe opzet beloond worden. Echter kan men aannemen dat net als bij de andere grote sportorganisaties, vechters een hybride beloning krijgen. Opgebouwd van een basis salaris (per gevecht), een deel van de verkochte PPV's en wellicht ook nog eens een bonus.

$ 1.590.000

Om de vraag te kunnen beantwoorden hoe dat er bij GLORY uit zal zien. En dan specifiek voor een kampioen als Verhoeven zou dit wellicht het beste te vergelijken zijn met de UFC. Laten we eens naar een recent gevecht kijken. UFC kampioen Kamaru Usman haalde afgelopen weekend flink wat binnen.

'Usman verdiende $ 600.000 als zijn basissalaris. Hij haalde maar liefst $ 900.000 binnen als zijn aandeel van de PPV-aankopen, samen met een prestatiebonus van $ 50.000. Kamaru Usman verdiende ook $ 40.000 als sponsorgeld, met een totaal van $ 1.590.000 wat hij mee naar huis nam.'

Lekker verdiend

Aangezien Verhoeven geen titelgevecht deed, maar wel een 4 man toernooi. Zal zijn beloning wellicht iets lager liggen dan normaal. Maar als GLORY inderdaad een verdienmodel als de UFC voor haar vechters hanteert. Dan is dit alsnog een lekkere boterham. GLORY claimt overigens een record verbroken te hebben met de PPV verkoop.

Vraag is waar dit mee vergeleken wordt. In december hield men ook een PPV event met Badr Hari als grote publiekstrekker. Over dat event zegt GLORY 100.000 PPV's te hebben verkocht a 12,99 euro per kaartje. Dat is omgerekend €1.299.000. Het event met Verhoeven koste de fans €19,99 om mee te kijken.

https://www.vechtsportinfo.nl/nieuws/topkickbokser-andy-souwer-geeft-unieke-inkijk-in-zijn-leven/

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws