WANGEDRAG: Bokskampioen Billy Joe Saunders krijgt weer boete Nieuws
Nieuws

WANGEDRAG: Bokskampioen Billy Joe Saunders krijgt weer boete

WANGEDRAG: Bokskampioen Billy Joe Saunders krijgt weer boete
WANGEDRAG: Bokskampioen Billy Joe Saunders krijgt weer boete

Billy Joe Saunders heeft een boete van £ 15.000 gekregen voor zijn walgelijke video die huiselijk geweld leek te vergoelijken.

Saunders plaatste in maart een video. Daarin stootte hij op een bokszak en gaf kijkers het advies voor huiselijk geweld. De bokskampioen zei dat men zijn advies kon gebruiken om een partner effectief te mishandelen.

De bokser stond erop dat het een privé-grap was, verontschuldigde zich en beloofde een donatie te doen aan een liefdadigheidsinstelling voor vrouwen. De British Boxing Board nam dit niet serieus en startte een zaak tegen Saunders.

Goed doel

Het super-middengewicht is aan een totaal boks verbod ontsnapt, maar hij is in de portemonnee geraakt en het geld gaat naar een goed doel. Billy Joe Saunders verscheen op woensdag 22 juli 2020 voor Stewards of the Board vanwege recente opmerkingen op sociale media.

WANGEDRAG: Bokskampioen Billy Joe Saunders krijgt weer boete

"Na overweging van de verklaring van dhr. Saunders vonden de stewards dhr. Saunders schuldig aan wangedrag en hebben hem een ​​boete van £ 15.000,00 opgelegd voor liefdadigheid, " aldus de BBBofC.

Nog meer ellende

Echter is Saunders nog niet uit de gevaren zone. Hij kan nog steeds meer straf krijgen vanwege een beledigende Tweet die hij naar rivaal Chris Eubank Jr. stuurde. Het strijdende paar botste begin juli op sociale media met een reeks boksgerelateerde uitspraken.

Twitter nam de serieuze maatregel om hem van het platform te verbannen totdat hij de kromgetrokken post verwijderde en toekomstig gedrag zal volgen. Saunders en Eubank Jr, beiden 30, hebben elkaar beledigd sinds de aanloop naar hun gevecht in 2014 dat Saunders op punten won.

Pedofiel

In 2018 legde de BBBofC Saunders een boete op van £ 100.000 voor een andere video waarin hij drugs aanbood aan een verslaafde in ruil voor een seksuele daad.

In een andere clip die hij koos om online te delen, vertelde hij de kwetsbare vrouw dat een onschuldige voorbijganger een pedofiel was om haar aan te moedigen hem te slaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws