Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten Nieuws
Nieuws

Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten

Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten

Vechtende vrouwen wie kijkt er niet graag naar?

In het NRC verscheen vorige week een interessant artikel geschreven door Manouk van Egmond, met als koptekst "waarom Vrouwen liever met vrouwen vechten". Interessant om dat het geschreven is uit haar eigen ervaring tijdens een boks training.

Vechtsporten zitten in de positieve lift en vechtsporten voor vrouwen en kinderen gaan daar goed op mee. Er wordt dan ook wat afgeschreven over vrouwen en vechtsport. Zo hebben wij ook als eens en artikel gepubliceerd waarom vechtsporten voor vrouwen en meisjes zo belangrijk is.

Waarom vrouwen liever niet met mannen vechten

Vrouwen zijn voorzichtiger

Over het algemeen gaat men er van uit dat vrouwen voorzichtiger zijn dan mannen als het gaat om het beoefenen van een vechtsport. In de regel is dit ook zo, maar vergis je niet. Ik heb zelf meegemaakt in de dojo waar ik train dat een jongedame van 19 jaar en 1.60m een mannelijke vechter tegen de vlakte trapte met een mawashi geri tegen het hoofd. Dit ging per ongeluk en de dame in kwestie schrok behoorlijk, echter moet men zich dus niet vergissen.

Dames sparren liever niet met mannen

Wat je veel ziet in een sportschool is dat vrouwen elkaar gelijk opzoeken als het op sparren aankomt. Ze vormen direct een groepje en rouleren dan ook het liefst met de aanwezige dames. Goed of fout? Daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk, echter merk je wel dat als je tegen een dame sparred die het gewend is tegen een man te staan, haar spreekwoordelijke mannetje zeker staat.

Dames kom op laat je niet kisten

Dus dames wil je graag harder worden daag dan gerust een mannelijke mede vechtsporter uit. Je zult zien dat het loont, je zult er waarschijnlijk harder voor moeten vechten maar het maakt je sterker. En mannen? Doen het ook eens andersom , je zult verrast zijn door wat de dames kunnen presteren, enne.... Let op je dekking voor je het weet lig je op de mat!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws