Home / Nieuws / VIDEO | Prof boksers vallen elkaar aan, het lijkt wel oorlog in Belfast!

VIDEO | Prof boksers vallen elkaar aan, het lijkt wel oorlog in Belfast!

Enkele grote namen uit het professionele boksen hebben zich dit weekend verzameld in het Ierse Belfast om Tyson Fury te zien boksen tegen Francesco Pianeta. Het lijken wellicht kinderachtige spelletjes de zogenaamde “trash talk” of erger, maar voor de boksers die onderling de pest aan elkaar lijken te hebben een serieuze zaak. Eerder al op vrijdag na de weging ging Deontay Wilder de confrontatie aan met Tyson Fury zelf, nu blijkt en schrik niet, naar verluidt bokser Billy Joe Saunders een halve kip naar Deontay Wilder te hebben gegooid in een restaurant.

Op de vlucht

Filmpjes van het incident duiken her en der op vi social media, het incident plaats in Nando’s, een restaurant in Belfast. Saunders en Wilder zagen elkaar in dat restaurant en leken normaal met elkaar om te gaan totdat  Saunders later voedsel gooide richting de zwaargewicht-kampioen en wegrende. een van de aanwezigen in het restaurant melde “wat een gekken het lijkt wel oorlog in Belfast.”

Nu is men in Belfast na de jarenlange strijd tussen de protestanten en katholiek wel wat gewend, maar een kip als wapen? Op de video geposte video’s ziet men een man, vermoedelijk Saunders, die het restaurant uit vlucht. Twee mensen die bij Wilder waren, zette vervolgens de achtervolging in, men zegt twee bodyguards van Wilder. Het is niet duidelijk of Wilder of een van zijn vrienden Saunders hebben ingehaald toen ze Nando’s verlieten.

Opgezet spel

Saunders de WBO-kampioen middengewicht, is een goede vriend van Tyson Fury. Wilder, die de zwaargewicht titel van de WBC bezit, is in Belfast om Fury tegen Francesco Pianeta te zien vechten op zaterdagavond in Windsor Park. Als de zwaar begunstigde Fury (26-0, 19 KOs) wint van Pianeta (35-4-1, 20 KOs), een linkshandige van Italië, wordt de voormalige IBF / IBO / WBA / WBO-kampioen verwacht Wilder in november uit te dagen in Las Vegas. Wilder maakt zaterdagavond deel uit van het uitzendploeg van BT Sport en zal de ring betreden om Fury uit te dagen als deze de bokswedstrijd wint, wat er natuurlijk alle schijn van heeft.

Welkom in de showwereld om het boksen heen, het hoort er nu eenmaal bij, een opstootje links of rechts alles voor de media denkt men dan maar. Wij excuseren ons alvast voor de cynische ondertoon in dit geheel, maar een glimlach kan men niet ontgaan als men de satire van het geheel bekijkt.

Bekijk ook

Mike Tyson uitgedaagd door voormalig UFC-kampioen

Bokslegende Mike Tyson maakt zich op voor een sensationele terugkeer naar de ring, 14 jaar ...

STILTE DOORBROKEN: Bellator MMA keert 24 juli terug met event

Op het Bellator MMA-front was het de afgelopen maanden stil, maar dat kan in de ...

GLORY brengt kickbokswedstrijden op regionale zenders

Hoe stil het nog is voor een aankondiging van nieuwe events en plannen bij GLORY ...