Video: 10 jarig Muay Thai Talent Ramadan Ondash is klaar om de wereld te veroveren! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Video: 10 jarig Muay Thai Talent Ramadan Ondash is klaar om de wereld te veroveren!

Video: 10 jarig Muay Thai Talent Ramadan Ondash is klaar om de wereld te veroveren!

Als 9 jarige werd hij Kampioen van Libanon,en inmiddels verzamelt Ramadan Ondash overwinningen en de titels.

In de ring staat deze kleine Thai bokser zonder angst tegen tieners groter dan hem. Wie zou hebben gedacht dat Ramadan Ondash, 10, uit een achtergestelde achtergrond in de buitenwijken van Beiroet in 2016 de beste junior Thai bokser zou worden? Hij weegt nauwelijks vijfentwintig kilo en vindt geen tegenstander van zijn leeftijd, op zijn niveau. Inmiddels genaamd “Muay Thai Kid”, vecht hij in een hogere categorie, gereserveerd voor meer dan 13 jaar of ouder. Ramadan groeide op in de schaduw van de ring, waar zijn grote broer Ahmad, 23, wereldkampioen WMO (World Martial Organization) hem het voorbeeld gaf.

Broer als inspiratie en trainer

De kleine vechter is rustig, en keek naar terwijl hij op de bokszak trainde. Hij begon snel de gebaren van Ahmad te imiteren, die zijn talent en potentieel zag. Als een spel begint de grote broer de kleine te trainen, leert hem de basistechnieken. Ramadan is slechts 4 jaar oud als de zaken al serieuzer zijn. De strengheid vestigde zich in zijn leven van toekomstige kleine kampioen. Elke ochtend voor school en ’s avonds traint zijn broer hem  thuis, of in de Boxing Club Shogun, de vechtfabriek waar de kampioenen van Beiroet vandaan komen. Onder leiding van meester Sami Kiblawi, wordt deze mythische plaats beschouwd als een van de beste boksclubs in de Arabische wereld, is sinds 1989 in de Thaise vechtsport gespecialiseerd.

Professioneel debuut in augustus

In de video hoogtepunten van 10-jarige Ramadan Ondash’s professionele Muay Thai debuut afgelopen augustus. In tegenstelling tot een oudere en veel meer ervaren tegenstander zoals de Thaise vechter Noppakao, vertoonde Ramadan veel vaardigheden. Een jonge vechter met een goede toekomst voor hem, we hopen Ramadan weer binnenkort weer in de ring te zien!

Bekijk ook

Rico KO’t Jamal! OORLOG IN DE RING

Rico Verhoeven heeft zijn Glory wereldtitel veilig gesteld,

KO! Gökhan Saki trapt James McSweeney naar verlies

Legende Saki lag flink onder vuur door McSweeney

Wraak voor Badr! Plazibat MEPT Adegbuyi ‘KO’ in verhit gevecht

In de eerste ronde liep Adegbuyi tegen een rechterhoek aan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page