VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn gevecht met Poirier Nieuws
Nieuws

VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn gevecht met Poirier

VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn gevecht met Poirier

Conor McGregor blijft de grootste trekpleister in de vechtsport. En hij heeft de cijfers om dit te ondersteunen. Gisteren onthulde de voormalige UFC-kampioen de totale pay-per-view-aankopen voor zijn rematch tegen Dustin Poirier op UFC 257 in januari.

Volgens papierwerk dat McGregor op Twitter plaatste, verkocht UFC 257 iets meer dan 1,5 miljoen aankopen, 1.504.737 om precies te zijn wat net iets lager is dan de gerapporteerde cijfers die eerder dit jaar naar buiten kwamen.

McGregor leed een knock-out verlies in de tweede ronde tegen Poirier, maar het weerhield het evenement er niet van om de geschiedenis in te gaan als een van de grootste UFC-pay-per-views aller tijden. Toch komt het niet in de buurt van zijn gevecht tegen Khabib Nurmagomedov die nog steeds op nummer 1 staat met 2,4 miljoen aankopen.

Best betaalde atleet

Eerder dit jaar werd McGregor gerangschikt als de nummer 1 best betaalde sporter. Hoewel het grootste deel van het geld dat hij in die periode verdiende, afkomstig was van de verkoop van het meerderheidsaandeel in zijn whiskybedrijf, Proper No. 12.

De totale pay-per-view-verkoop bepaalt ook hoeveel McGregor aan de achterkant wordt betaald door de UFC. Dit wordt doorgaans berekend op basis van een bepaald dollarbedrag per PPV-aankoop boven een bepaalde drempel. Die cijfers worden niet openbaar gemaakt door de UFC. Echter zou de Ier meer dan 5 miljoen met het gevecht moeten hebben verdiend.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws