VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn gevecht met Poirier
Home / Nieuws / VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn gevecht met Poirier

VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn gevecht met Poirier

VET! Zoveel verdiende McGregor aan zijn 2e gevecht met Poirier

Conor McGregor blijft de grootste trekpleister in de vechtsport. En hij heeft de cijfers om dit te ondersteunen. Gisteren onthulde de voormalige UFC-kampioen de totale pay-per-view-aankopen voor zijn rematch tegen Dustin Poirier op UFC 257 in januari.

Volgens papierwerk dat McGregor op Twitter plaatste, verkocht UFC 257 iets meer dan 1,5 miljoen aankopen, 1.504.737 om precies te zijn wat net iets lager is dan de gerapporteerde cijfers die eerder dit jaar naar buiten kwamen.

McGregor leed een knock-out verlies in de tweede ronde tegen Poirier, maar het weerhield het evenement er niet van om de geschiedenis in te gaan als een van de grootste UFC-pay-per-views aller tijden. Toch komt het niet in de buurt van zijn gevecht tegen Khabib Nurmagomedov die nog steeds op nummer 1 staat met 2,4 miljoen aankopen.

Best betaalde atleet

Eerder dit jaar werd McGregor gerangschikt als de nummer 1 best betaalde sporter. Hoewel het grootste deel van het geld dat hij in die periode verdiende, afkomstig was van de verkoop van het meerderheidsaandeel in zijn whiskybedrijf, Proper No. 12.

De totale pay-per-view-verkoop bepaalt ook hoeveel McGregor aan de achterkant wordt betaald door de UFC. Dit wordt doorgaans berekend op basis van een bepaald dollarbedrag per PPV-aankoop boven een bepaalde drempel. Die cijfers worden niet openbaar gemaakt door de UFC. Echter zou de Ier meer dan 5 miljoen met het gevecht moeten hebben verdiend.

Bekijk ook

‘Joshua moet genadeloos zijn!’ Usyk slopen tijdens herkansing’

Nog een keer verliezen is geen optie

Kickbokser Katapult rivaal ‘KO’! Waarom ook niet (video)

Er gebeuren de meest vreemde dingen in de ring

‘Gaaf!’ McGregor compleet uit zijn PLAAT (video)

Conor McGregor is niet alleen een beruchte vechter maar ook nog eens een van de rijkste.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page