Vermoorde bokskampioen blijkt te zijn doodgeschoten door beveiligers (video)
Home / Nieuws / Vermoorde bokskampioen blijkt te zijn doodgeschoten door beveiligers (video)

Vermoorde bokskampioen blijkt te zijn doodgeschoten door beveiligers (video)

Isaac Zebra Ssennyange a.k.a Mando werd twee dagen gelden doodgeschoten. Beweerd werd dat de Oegandese bokskampioen uit zijn huis werd gesleurd en vermoord.

Veel onbeantwoorde vragen doemen nog steeds op rond de plotselinge dood van voormalig Oeganda’s boksteam coach Ssennyange. De voormalig bokskampioen werd in de nacht van dinsdag in koelen bloede vermoord in zijn woning.

Het leger

Veel mensen, waaronder de buren van Ssennyange getuigen over de moord. Allen leggen de schuld bij legerfunctionarissen die ze beschuldigden van het doden van Zebra. Echter wordt dit ontkent door de Oegandese regering en haar president.

Tijdens het houden van zijn eindejaar toespraak, uitte de Oegandese president H.E Yoweri Kaguta Museveni zijn verdriet over de dood van de bokser.

Gevlucht

,,Toen ik hoorde van de ongelukkige dood van Isaac Ssennyange alias Mando Zebra Uganda’s bokser en voormalig coach, belde ik zijn vrouw, die mij de gebeurtenissen in detail vertelde”, aldus de president.

,,Zijn vrouw zei dat mensen gekleed in politie-kledij aan hun deur klopten. Maar Zebra sprong vluchtte weg en sprong over een muur. Na voortdurende onderzoeken kan ik bevestigen dat Zebra is vermoord door beveiligingspersoneel. Het spijt me zeer voor zijn dood”, Zei de president.

Aan de verklaring van de president wordt getwijfeld. Critici zeggen dat deze op deze manier wil verhullen dat het een politieke moord zou zijn.

Bekijk ook

Winkelpersoneel en klanten gaan los in massaal MMA-gevecht (video)

A whole fight just happened at bath & body works 🤣🤣🤣🤣🤣 I’m dying pic.twitter.com/ocumzj8G9f— Genevieve ...

Vermoeide UFC-kampioen: ‘Laat die Nederlandse maar vechten’

Amanda Nunes de UFC-kampioen in twee gewichtklassen wil voorlopig rust. Afgelopen zaterdag verdedigde Nunes met succes haar vedergewicht titel tegen Megan Anderson.

Hey Swa: Najib Amhali daagt Jandino uit voor een gevecht in de ring

Najib Amhali lijkt collega komiek Jandino Asporaat uitgedaagd te hebben voor een gevecht. In een ...