Verkrachting crisis verhoogt het aantal meisjes die vechtsporten leren! Nieuws
Nieuws

Verkrachting crisis verhoogt het aantal meisjes die vechtsporten leren!

Verkrachting crisis verhoogt het aantal meisjes die vechtsporten leren!

In India is het aantal meisjes die vechtsporten leren toegenomen na alle verkrachtingen in het land!

Verkrachting crisis verhoogt het aantal meisjes die vechtsporten leren!

De reden hiervoor is het voor de hand liggend aan wie de verkrachtingscrisis heeft gevolgd die het land de afgelopen jaren heeft overspoeld. De statistieken zijn huiveringwekkend te noemen. Tussen 1971 en 2012 is het aantal gerapporteerde verkrachtingen in India tienvoudig toegenomen, van ongeveer 2.500 tot meer dan 25.000. En het is de minachting waarmee deze rapporten vaak worden behandeld. Campagnes hebben geschat dat dit zo weinig mogelijk vertegenwoordigt als 10% van het totaal aantal gevallen dat daadwerkelijk plaatsvindt. Het antwoord van de Indiase regering op deze crisis is goed bedoeld, maar duidelijk onvoldoende. Het probleem blijft escaleren en de statistieken blijven stijgen.

Het is dan ook geen wonder dat steeds meer Indiase vrouwen stappen ondernemen om zich te beschermen tegen de bedreigingen die ze op straat hebben. En vechtsporten is een populaire keuze voor vrouwen en meiden die in een of andere vorm van zelfverdediging zelfverzekerder willen zijn.

Martial arts interesse in Bihar, India

The Times of India heeft gemeld dat in de stad Patna, de hoofdstad van de deelstaat Bihar in het noord-oosten van het land, waar ongeveer 40% van de studenten bij een toonaangevende Karate instructeur nu uit vrouwen bestaat. Nalin Kumar, voorzitter van de Karate-vereniging van Bihar, zegt dat hij ongeveer 700 vrouwelijk studenten traint. Studenten zijn vaak niet terughoudend om de bedreigingen waarmee zij op straat worden geconfronteerd als een motiverende factor in hun beslissing om vechtsporten te gaan leren, als reden te gebruiken. Anamika, die zichzelf in Taekwando traint aan het Magadh Mahila College (MMC) zei: "Het leren van zelfverdediging is essentieel. We moeten bewijzen dat we niet het zwakkere geslacht zijn. Meisjes moeten naar voren komen en hun krachtbewijzen. "In mei 2015 won ze een zilveren medaille in het Bihar State Taekwondo Championship.

Nisha Perween, die is een klasse XI student van het Oriental College in Patna beschreef het leren van martial arts als "de noodzaak van het eerste uur" en zei dat karate had haar geholpen om te realiseren "mijn eigen individualiteit." te hervinden Ze is-getraind in karate en vocht op het (SAKF) kampioenschap terug in september 2016. Ook is zij winnares van de 2011 Aziatische Kampioenschappen, en de Zuid-Aziatische Karate-Do Federatie (SAKF).

Martial Arts Training zal de meiden van India veilig houden

Ondanks haar succes heeft ze veel hindernissen aangetroffen, en veel van deze meiden hebben geprobeerd in India de conservatieve inzichten van hun families te doorbreken. De vader van Nisha wordt beschreven als "het talent van zijn dochter onverschillig geaccepteerd te hebben", terwijl veel anderen zelfs niet zo gelukkig zijn en totaal worden genegeerd door hun families.

"Enkele jaren terug, wilden men dat niet meer meisjes deel zouden nemen aan martial arts, omdat ze dachten dat het niet vrouwelijk genoeg was", aldus Pinky Singh, Bihar State Black Belt kampioen en coach van Nisha. "Meisjes moesten dansen, zingen of tekenen leren. Maar de wereld verandert. In sommige delen van de Indiase samenleving is dat zeker waar. De rijke middelklassen zijn zeker meer bewust van de rechten van vrouwen en het belang van meiden die weten hoe ze zichzelf moeten beschermen. Maar de Indiase samenleving is nog steeds aan de slag om een ​​vechtsport liefhebber te worden.

Vechtsport taboe in de arbeiders klasse

Suraj Kumar, hoofdadministrateur van de Patna Wushu Association, traint momenteel 50 minderbevoorrechte kinderen in zijn instituut. Maar slechts ongeveer 10 van hen zijn meisjes, iets waarvan hij zegt dat dit komt doordat de vechtsport nog steeds 'taboe' is in de arbeidersklasse samenleving. Over het algemeen zijn ongeveer 40% van zijn Wushu-studenten vrouwelijk en blijft hij vastbesloten om het woord te verspreiden en gezinnen te stimuleren .

Aangezien de verkrachting crisis van India geen teken van afnemendheid lijkt, te vertonen lijkt het erop dat de families in heel India het minst moeten doen om hun dochters te beschermen. Er is geen garantie dat vechtsporten de meisjes van India veilig zullen houden. Maar het zal hen een wapen om iets te doen, en in het gezicht van toenemende bedreigingen is dat zeker het minst dat ze verdienen.

Originele bron: JetliCom

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws