Home / Nieuws / Verfilming boek Rico Verhoeven na bereiken bestseller status

Verfilming boek Rico Verhoeven na bereiken bestseller status

Het boek over het leven van Rico Verhoeven is een daverend succes, vandaag melde Leon Verdonschot (schrijver van de het boek) op zijn Twitter; “Joehoe, vijfde druk en 52.000 exemplaren voor RICO. “Met recht een hele mooie prestatie en een teken dat dit soort biografische verhalen goed aanslaan bij de fans en daarbuiten. Dit soort life-story boeken biedt vaak een onthullend inkijkje in het leven van een iemands favoriete persoon. Het boek Rico is dusdanig geschreven dat het je pakt vanaf het eerste moment en heeft de bestseller status inmiddels bereikt. Dagelijks nog zie je vooral op social media mensen die het boek net gekocht hebben en er erg enthousiast over zijn.

Verfilming boek levensverhaal Rico Verhoeven!
Artist impression filmposter

Koester onze sporthelden

Hoewel het niet echt “Nederlander” eigen is om aan een soort van helden verering te doen, kan men er echter niet omheen dat Rico toch echt als een sportheld gezien mag worden en niet alleen bij zijn fans. Ook al zijn er een aantal critici die vinden dat Verhoeven teveel de publiciteit opzoekt, kan men niet ontkennen dat hij een voorbeeld is voor velen en een ware ambassadeur voor het kickboksen. Het boek en de verkoop cijfers bewijzen dan ook dat er veel interesse in Rico is en zijn levensverhaal.

Waar blijft de film Rico and his way to GLORY?

Je zou toch denken dat er een verfilming van het boek Rico aan zou moeten komen, wellicht in het Engels want niet alleen in Nederland is Verhoeven populair. Een real life Rocky verhaal van een jongen die het toch maar even flikte om meervoudig wereldkampioen kickboksen te worden en tot nu toe ongeslagen is bij GLORY. Wie zou de jonge Rico moeten spelen? Talent genoeg om uit te putten lijkt ons, en de titel zou toch ook al klaar moeten liggen, “Rico and his Way to GLORY”.

Bekijk ook

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka's in de prijzen

The Hague Grand Prix: Eerste Nederlandse Judoka’s in de prijzen

Frank de Wit (-81 kg) en Sanne van Dijke (-70 kg) zijn de eerste Nederlandse ...

Debuut Nieky Holzken bij ONE Championship eindigt in knock-out winst

Na ruim 8 jaar stonden zij weer tegenover elkaar, Nieky Holzken en Cosmo Alexandre. Dit ...

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

VIDEO | Basketballer voert brute kickboks techiek uit op tegenstander

De Toronto Raptors verloren afgelopen vrijdagavond tegen de Boston Celtics, Raptors Kyle Lowry kreeg een ...