Vechtsporten zijn booming in Nederland!! - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vechtsporten zijn booming in Nederland!!

Vechtsporten zijn booming in Nederland!!

Vechtsporten zijn booming in Nederland en weer helemaal terug!!!

Het zal menigeen niet ontgaan zijn dat de vechtsport weer helemaal terug is in Nederland en een nog steeds een flinke opmars doormaakt. Na jaren in het verdom hoekje te hebben gezeten, is het herrezen uit de spreekwoordelijke “as” van negativiteit. Maar hoe komt het dat vechtsport weer aan het stijgen is in populariteit?

TV persoonlijkheden en vechtsport series

Je kunt het wellicht vergelijken met de motor scene, deze werd een aantal jaren terug door de tv serie “Sons of anarchy” ineens razend populair onder het publiek, met een wildgroei aan nieuwe motor clubs, echter met een kanttekening. Helaas komen sommige daarvan slecht in het nieuws, en dat is nu net wat men met de vechtsporten niet moeten voorstaan. Dat ligt al achter ons, en is wat ons betreft voor altijd geschiedenis.

Negatieve ondertoon voorkomen

Dat aandacht op de TV helpt zoals documentaires of zelfs een Filemon Wesselink die op de zender BNN zichzelf binnen 6 maanden klaar laat stomen (door Remy Bonjaski) om de ring te betreden. Maar ook series als “Vechtershart” helpen om mensen weer richting de sportschool te krijgen en te enthousiasmeren voor de vechtsporten. Het enige wat ik zelf persoonlijk jammer vindt aan een serie als rechtershart is dat er toch weer een iets van de “bad guys” vibe is toegevoegd. Maar goed men doet dit om de serie spannend te houden naar ik aanneem, en mag dan ook geen maatstaaf zijn voor wat er op de gemiddelde vechtsportscholen voorkomt, of haar leden als activiteiten uitvoeren.
Filemon Wesselink in het voetspoor van de kickboksers van weleer

Media aandacht

Voor het eerst zit de media er ook boven op en is het niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, de WFL, Bellator op Spike, Glory met grootheden klas Rico Verhoeven en Nieky Holzken, de UFC op FOXNL en vanaf deze maand, naast boksen, de A-1 WCC op RTL 7.
Deze positieve aandacht zorgt ook voor veel aanmeldingen op de diverse sportscholen en zorgt ervoor dat veel vergeten vechtsport stijlen herleven. En dat er nieuwe ontstaan. Wie herinnerd zich nog midden jaren 80 dat het Nunchaku werd bedacht (in Nederland) en beoefend.  Vergelijk dit maar met het MMA wat enige jaren terug ineens opkwam, blijven innoveren zeg ik dan maar. Je ziet nu veel sportscholen die de diverse stijlen combineren of er les in geven. Zo zie je een judo school die ook Nunchaku en Tae Kwon do als lessen aanbieden. En zelfs leerlingen die bij verschillende verenigingen trainen.
Wij dragen de vechtsporten een warm hart toe, en hopen van harte dat veel mensen de weg naar de diverse sportscholen blijven vinden. Ben je op zoek naar een sportschool in jouw regio, bekijk dan de inmiddels aangemelde sportscholen op onze site.

Bekijk ook

Elleboog koning maakt gehakt van rivaal in bloedig gevecht

Bloedbad! Elleboog koning maakt gehakt van rivaal | video

Met een paar venijnige elleboogstoten

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Boksster Bridges halfnaakt bij weging wedstrijd | video

Ebanie Bridges weet hoe zij de aandacht moet trekken

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! 'Dit is de Monkey King'

Van Shaolin monnik tot UFC-ster! ‘Dit is de Monkey King’

Na een training bij Shaolin Masters besloot Song zijn nieuwe MMA-droom na te jagen

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page