VECHTSPORTBRANCHE: ‘Dood George Floyd & Mitch Henriquez niet door nekklem’ – Vechtsport Info
Home / Nieuws / VECHTSPORTBRANCHE: ‘Dood George Floyd & Mitch Henriquez niet door nekklem’

VECHTSPORTBRANCHE: ‘Dood George Floyd & Mitch Henriquez niet door nekklem’

VECHTSPORTBRANCHE: 'Dood George Floyd & Mitch Henriquez niet door nekklem'

Er lijkt kritiek te zijn uit de Vechtsportbranche die opkomt om de nekklem bij de politie te behouden.

In het AD is te lezen dat de Vechtsportbranche in Nederland opkomt om de nekklem toegepast door de politie te behouden. De inmiddels omstreden techniek staat zwaar onder druk door de recentelijke dood van George Floyd in Amerika.

Floyd werd door een politieagent met een knie in zijn nek onder controle gehouden wat leidde tot diens dood. Rellen en plunderingen volgde en wereldwijd was er ontzetting.

Niet dood door nekklem

Ook vindt men de dood van Mitch Henriquez die overleed in 2015 aan de gevolgen van geweld bij een aanhouding door de politie niet toe te schrijven aan een ingezette nekklem, maar door verwurging. Er is uit de Vechtsportbranche een mail gezonden waarin de zaak wordt uitgelegd.

In de mail staat te lezen dat de Vechtsportbranche niet wijst naar de politie. Maar naar politiek Den Haag. Deze zou te weinig investeren in het aantal uur aan weerbaarheidstrainingen van politie agenten.

Politie helpen

Men wil “In goed overleg samen met de politiek en politiebonden trainingspakketten samen stellen om de politie agenten, inzake weerbaarheid competentie de juiste handvaten aan te reiken. “

“Ingeval de politie agenten in aanraking komen met geweld, technisch goed onderbouwd om geweldssituaties technisch in de kiem te smoren. “

Steun

“Pers en politici zijn welkom om dinsdag 16 juni 2020 bij Boksschool Houwaart in Den Haag bij te wonen. Een aantal vechtsporters zullen de technische situaties van Henriquez en Floyd nabootsen. Waaruit blijkt dat er sprake is van een verwurging en de controlepositie van de nekklem niet is toegepast,” aldus de email.

In de mail is verder te lezen dat het initiatief wordt ondersteund door de vechtsport bond WMTA en de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

Bekijk ook

‘McGregor waar is het geld?’: Boze Poirier, lachende Ier reageert

Gisteren beschuldigde Poirier de Ier er van zijn woord niet te zijn nagekomen en poste dit op Twitter

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page