🎥 | BLACK LIVES MATTER: Deontay Wilder doet vurig betoog – Vechtsport Info
Home / Nieuws / 🎥 | BLACK LIVES MATTER: Deontay Wilder doet vurig betoog

🎥 | BLACK LIVES MATTER: Deontay Wilder doet vurig betoog

Bokskampioen Deontay Wilder verbreekt zijn stilte. Hij spreekt over de Black Lives Matter Movement. Deontay Wilder had slechts letterlijk een minuut nodig om zijn stem luid en duidelijk te laten horen.

De voormalige zwaargewicht kampioen Wilder en een van de meest uitgesproken personen in de sport op het gebied van racisme en onderdrukking. Wilder ging naar de sociale media om zijn maandenlange stilte te doorbreken. Een video toont aan dat de zwaargewicht kampioen midden op de weg stond met een rode hoodie.

“Het gaat niet om Zwarts blank, het gaat om zwart vs Racisme,” verklaarde Wilder in een tweet bij zijn minutenlange videoverklaring over wat er momenteel plaatsvindt in de Verenigde Staten. ”TOT DEZE DAG. Alsof 400 jaar slavernij niet genoeg was. “

Zwarten zijn altijd vernederd

“Vanaf de baarmoeder zijn we als zwarte man geboren om stoer te zijn. Opgehangen, geslagen, verbrand was iets van het verleden, maar ‘TOT DEZE DAG. “Gevangenis, verkrachting, pistool, hoe lang zal het duren? “Alsof Malcolm X en MLK geen must waren. Zoals Eric Garner, Breonna Taylor en Trayvon Martin allemaal stierven door gewoon ons te zijn! ‘

De boodschap kwam precies op tijd, aangezien de Verenigde Staten de afgelopen weken meer dan ooit verdeeld waren. De recente moord op George Floyd, een 46-jarige Afro-Amerikaan wiens leven werd genomen door vier inmiddels voormalige politieagenten in Minneapolis. Leidde tot protesten in alle 50 staten en ook over de hele wereld.

Bekijk ook

Glory: ‘Vergis je niet in Badr Hari’ (video)

Zal de nieuwe aanpak en training Badr terug brengen en zal hij de Pool vernietigen?

‘KO?’ Ex-rivaal Rico Verhoeven pissed na afbreken wedstrijd

De reusachtige Braziliaan die ooit tegen Rico Verhoeven in de ring stond, bleek verbaast

2 titels: 7 Nederlandse kickboksers knokken in groot toernooi Roemenië

Het voormalige Oostblok land is zeer aantrekkelijk voor kickboksers uit ons land.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page