? | BLACK LIVES MATTER: Deontay Wilder doet vurig betoog Nieuws
Nieuws

? | BLACK LIVES MATTER: Deontay Wilder doet vurig betoog

? | BLACK LIVES MATTER: Deontay Wilder doet vurig betoog

Bokskampioen Deontay Wilder verbreekt zijn stilte. Hij spreekt over de Black Lives Matter Movement. Deontay Wilder had slechts letterlijk een minuut nodig om zijn stem luid en duidelijk te laten horen.

De voormalige zwaargewicht kampioen Wilder en een van de meest uitgesproken personen in de sport op het gebied van racisme en onderdrukking. Wilder ging naar de sociale media om zijn maandenlange stilte te doorbreken. Een video toont aan dat de zwaargewicht kampioen midden op de weg stond met een rode hoodie.

"Het gaat niet om Zwarts blank, het gaat om zwart vs Racisme," verklaarde Wilder in een tweet bij zijn minutenlange videoverklaring over wat er momenteel plaatsvindt in de Verenigde Staten. ''TOT DEZE DAG. Alsof 400 jaar slavernij niet genoeg was. "

Zwarten zijn altijd vernederd

"Vanaf de baarmoeder zijn we als zwarte man geboren om stoer te zijn. Opgehangen, geslagen, verbrand was iets van het verleden, maar 'TOT DEZE DAG. "Gevangenis, verkrachting, pistool, hoe lang zal het duren? "Alsof Malcolm X en MLK geen must waren. Zoals Eric Garner, Breonna Taylor en Trayvon Martin allemaal stierven door gewoon ons te zijn! '

De boodschap kwam precies op tijd, aangezien de Verenigde Staten de afgelopen weken meer dan ooit verdeeld waren. De recente moord op George Floyd, een 46-jarige Afro-Amerikaan wiens leven werd genomen door vier inmiddels voormalige politieagenten in Minneapolis. Leidde tot protesten in alle 50 staten en ook over de hele wereld.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws