Vechtsportautoriteit: 'nieuwe maatregelen succesvol' Nieuws
Nieuws

Vechtsportautoriteit: 'nieuwe maatregelen succesvol'

Vechtsportautoriteit: 'nieuwe maatregelen succesvol'
Vechtsportautoriteit: 'nieuwe maatregelen succesvol'

De Nederlandse Vechtsportautoriteit is inmiddels bijna anderhalf jaar actief.

De organisatie voerde tijdens haar opstart jaar een aantal maatregelen in. Ook in 2019 begon met het aankondigen van een aantal nieuwe zaken zoals het digitale Fightpassport en de landelijke promotorlicenties.

Volgens de Vechtsportautoriteit is de invoering een groot succes en staan nu al ruim 2.000 wedstrijdvechters geregistreerd. Samenhangend met het Fightpassport is er ook één gezamenlijk tuchtrecht ingevoerd door alle bonden. Daardoor komt er ook éénduidigheid in de schorsingen.

Gezondheid en veiligheid

Eén landelijk licentiesysteem werd ingevoerd voor de organisatoren en promotors van vechtsportevenementen. Hiermee streeft men naar uniformiteit. Er wordt gehoopt dat dit de kwaliteit van de evenementen nog verder zal verhogen.

LEES OOK: Vechtsportautoriteit verbied trappen en stoten naar het hoofd

De Vechtsportautoriteit introduceert de Toolbox voor ringartsen. De toolbox is ontwikkeld om via een uniforme manier te streven naar een veilige, gezonde en gereguleerde vechtsportsector.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws