Vechtsport Info MMA Vrouwen Rankings: oktober 2017 Nieuws
Nieuws

Vechtsport Info MMA Vrouwen Rankings: oktober 2017

Vechtsport Info MMA Vrouwen Rankings: oktober 2017

Met de groeiende populariteit van vrouwen MMA's, is het belangrijk een MMA vrouwen rang schikking systeem te hebben vergelijkbaar met de mannen.

Tussen de UFC's opneming van een bantamgewicht divisie, zijn toevoeging van een strawweight divisie, zijn recente aankondiging van een vlieggewicht divisie en de all-female promotie van Invicta FC, worden steeds meer vrouwen blootgesteld aan casual en hardcore fans. Vechtsport Info compileert elke maand de individuele ranglijst van de vechters van veergewicht tot atoomgewicht om de Vechtsport Info MMA Vrouwen Rankings te creëren.

VEDER GEWIWICHT DIVISIE 145 POND
1 Cris “Cyborg” Justino (1)
2 Julia Budd (2)
3 Germaine de Randamie (3)
4 Megan Anderson (4)
5 Charmaine Tweet (5)
6 Latoya Walker (6)
7 Talita Nogueira (7)
8 Arlene Blencowe (10)
9 Felicia Spencer (8)
10 Ediane Gomes (9)

De vedergewicht divisie was in september onveranderd en het lijkt erop dat het in oktober hetzelfde zal zijn.

BANTAM GEWCHT DIVISIE 135 POND
1 Amanda Nunes (1)
2 Valentina Shevchenko (2)
3 Holly Holm (3)
4 Ronda Rousey (4)
5 Raquel Pennington (5)
6 Julianna Pena (6)
7 Cat Zingano (8)
8 Liz Carmouche (9)
9 Tonya Evinger (10)
10 Sarah Kaufman (NR)

Uit rankings gehaald: Sara McMann (7)

Een aantal grote gevechten vonden plaats in september. Amanda Nunes heeft zichzelf als het beste bantamgewicht in de wereld versterkt. Ze was in staat om haar UFC-bantamgewicht kampioenschap te behouden, terwijl ze Valentina Shevchenko bestreed in een leuke, close-up. Op dezelfde UFC 215-kaart werd Sara McMann uit de top 10 gehaald toen ze klaar was met Ketlen Vieira.

VLIEGGEWICHT DIVISIE 125 POND
1 Jennifer Maia (1)
2 Agnieszka Niedzwiedz (2)
3 Vanessa Porto (3)
4 Roxanne Modafferi (4)
5 Rin Nakai (5)
6 Ilima Macfarlane (6)
7 Andrea Lee (9)
8 DeAnna Bennett (7)
9 Sarah D’Alelio (8)
10 Kalindra Faria (10)/Sabina Mazo (NR)

De maand september was een drukke voor de vlieg gewichten. In de Legacy Fighting Alliance behield Andrea Lee haar vlieggewichtstitel door Jamie Thorton in te dienen. Lee's overwinning verdiende haar een UFC-contract, maar ze kan zes maanden niet meedoen als gevolg van eerdere bevindingen in drugstests. Op dezelfde LFA 23-kaart stormde Sabina Mazo in de ranglijst met een andere high-end finish, deze keer tegen Linsey Williams. Hoewel het niet op hun officiële record staat, scoorde Roxanne Modafferi en DeAnna Bennett winst op The Ultimate Fighter 26 over respectievelijk Shana Dobson en Karine Gevorgyan. In oktober komt Vanessa Porto voorbij met Marta Souza in Brazilië.

STRAW GEWICHT DIVISIE 115 POND
1 Joanna Jedrzejczyk (1)
2 Jessica Andrade (4)
3 Claudia Gadelha (2)
4 Karolina Kowalkiewicz (3)
5 Rose Namajunas (5)
6 Michelle Waterson (6)
7 Tecia Torres (7)
8 Carla Esparza (8)
9 Cynthia Calvillo (9)
10 Angela Hill (10)

In september kwam er een nieuw nr. 2 strawgewicht op. In wat bleek een topper te zijn, scoorde Jessica Andrade een indrukwekkende beslissing over landgenoot Claudia Gadelha. Gadelha, de langdurige nr. 2 vechter in de divisie, heeft de plek voor de eerste keer in een tijdje verlaten. In oktober zal Karolina Kowalkiewicz vechten voor een thuis publiek als ze Jodie Esquibel tegenover zich heeft.

ATOOM GEWICHT DIVISIE 115 POND
1 Ayaka Hamasaki (1)
2 Jinh Yu Frey (2)
3 Herica Tiburcio (3)
4 Seo Hee Ham (4)
5 Janaisa Morandin (5)
6 Julia Jones (6)
7 Tessa Simpson (7)
8 Mina Kurobe (8)
9 Naho Sugiyama (9)
10 Ashley Cummins (10)

Er was geen activiteit voor de top 10 atoom gewichten in september. Vanaf nu is geen van de top 10 ook in oktober in de competitie.

*Note van de redactie: Vechters komen in aanmerking om gerangschikt te worden als ze de laatste 18 maanden actief zijn geweest. Elke vechter die ervoor kiest om gewichtsklassen te wisselen wordt gerangschikt in hun vorige gewichtsklasse totdat ze twee keer in hun nieuwe divisie hebben meegedaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws