Vechtsport Autoriteit start controle van vechtsport evenementen! Nieuws
Nieuws

Vechtsport Autoriteit start controle van vechtsport evenementen!

Vechtsport Autoriteit start controle van vechtsport evenementen!

Auditteam Vechtsport Autoriteit van start om de kwaliteit van vechtsport evenementen nog meer te verbeteren.

Begin 2018 gaat het auditteam van de VA van start. Dit auditteam bezoekt steekproefsgewijs vechtsportevenementen in het land. Zij beoordeelt daarbij onafhankelijk of de richtlijn voor vechtsportevenementen adequaat in de praktijk wordt gebracht. Dit uiteraard om de kwaliteit van vechtsportevenementen nog meer te verbeteren.

Vechtsport Autoriteit start controle van vechtsport evenementen!

Digitaal wedstrijdboekje: ‘Fightpassport’

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de ontwikkeling van het zogeheten Fightpassport. Dit is één uniform, digitaal systeem dat fungeert als wedstrijdboekje. Alle organisaties (bonden) die auspiciën verlenen over de evenementen in Nederland zullen dit systeem gaan gebruiken, waardoor er een duidelijk overzicht is van de geschiedenis en actuele status (ook in medisch opzicht) van elke wedstrijdvechter. Gemeenten die gebruik maken van de richtlijn voor vechtsportevenementen (zie eerder in deze nieuwsbrief) stellen het werken met dit digitale boekje verplicht.

"Begin februari testen wij in samenwerking met een aantal gemeenten, bonden en promotors het Fightpassport om te checken of het systeem volgens plan werkt zodat wij eventuele ‘kinderziektes’ kunnen verhelpen. Zodra het systeem definitief is, zullen alle organisaties die het systeem zullen gaan gebruiken een uitnodiging ontvangen, zodat zij uitleg krijgen over het systeem en de werkwijze. Wordt dus vervolgd!"

Commissies Vechtsport Autoriteit

Zoals in de vorige nieuwsbrief al te lezen was, is de VA bezig om een aantal commissies in het leven te roepen. Dit zijn de commissies:

  1. Evenementen en gala’s
  2. Medisch en gezond
  3. Kwaliteit en licenties
  4. Technische commissie
  5. Organisatie en communicatie

In deze vijf commissies zitten betrokkenen en specialisten uit de vechtsportsector, overheid of andere sectoren die de VA input geven en meedenken om de vechtsportsector te versterken en de reguleringsmaatregelen te implementeren. De eerste bijeenkomsten zullen vanaf begin 2018 worden ingepland. Naast deze commissies zal er ook een ambassadeursgroep komen met boegbeelden uit de vechtsportwereld die zich inzetten voor een nog betere vechtsportwereld. Als u denkt dat uw inbreng van grote waarde kan zijn voor een veilig en gezond vechtsportklimaat, en u wilt zich daarvoor inzetten in één van de vijf commissies, dan vernemen wij dat uiteraard graag!

Bron: Vechtsport Autoriteit

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws