Home / Columns / Vechtende wielrenners: Tik um van die fiets jonguhhh…

Vechtende wielrenners: Tik um van die fiets jonguhhh…

Vechtende wielrenners

Vechtende wielrenners: Tik um van die fiets jonguhhh...
Foto: baikbike.com

Het zal je toch maar gebeuren, je fietst mee in een wielren koers iemand haalt rechts in, je in je pikt dit niet natuurlijk en wil even van je laten horen. Wat doe je dan? Nou je roept he loser je mag niet rechts inhalen. Al verder trappend denk je zo die ga ik even inhalen, maar wacht… De man voor je stopt ineens stapt af en stompt je van de fiets af. En nu?

Schaak Ninja’s

Terug vechten dat is het eerste wat er in de mens opkomt, hoppa er bovenop of zoals de Belgen zeggen amaai er op en erover zunne. Nu komt het wel vaker voor dat sporters met elkaar in gevecht raken. Sterker nog IJshockeyers staan er om bekend flinke klappen uit te delen, en sommige doen off season zelfs aan vechtsporten. Maar ziet u het al voor u schakers (mag je schaken een sport noemen?) die elkaar over de tafel trekken. Ziet u het al gebeuren brillen vliegen alle kanten op en de schaakstukken worden gegooid als waren ze werp sterren, de schaak ninja is geboren.

Tik um van die fiets jonguhhh…

Maar even terug naar die wielrenner, das toch wel erg interessant er is veel publiek aanwezig langs de route. Deze smullen al van het wielren geweld dat voorbij komt, en een gevecht zou daar wellicht iets aan toevoegen. Maar goed de wielrenner die loser riep moest natuurlijk tot de orde worden geroepen. Zijn tegenstander kon zich niet onbetuigd laten, waar waren we gebleven oh ja van de fiets getrapt. Stel je voor het slachtoffer staat op en haalt uit, hoe zou dat er dan uit zien. Nou daar is film materiaal van. Bekijk het filmpje en zie de geweldige Bruce Lee achtige gevecht technieken van beide wielrenners. Als je al geen angst had, dan zeker nu. Het zijn geen mannen om mee te spotten? Of is het toch een kwestie van schoenmaker blijf bij je eigen leest? Ik zou zeggen geniet en verbaas u!

 

Bekijk ook

Legendarische topknokker Yodsanklai stopt ermee ‘geen puf meer’

Yodsanklai Fairtex, Muay Thai-legende kondigt zijn pensioen aan. De topvechter uit Thailand ging in 2017 al eens met pensioen, kwam terug. Maar lijkt nu definitief de bokshandschoenen aan de wilgen te hangen.

Strijd mee: Rico Verhoeven en Sara (5) lanceren confronterende video

Rico Verhoeven is ambassadeur van deStichting 'Voor Sara'. Als topatleet weet de kickbokskampioen hoe het is om te kunnen vertrouwen op goed werkende spieren.

GLORY Kickboxing komt dit jaar met aantal evenementen

Goed nieuws voor de kickboks fans wereldwijd. GLORY is in een vergevorderd stadium voor het ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page