🎥 Vampier modus! BJJ vechter zet tanden in tegenstander tijdens verhitte wedstrijd Nieuws
Nieuws

🎥 Vampier modus! BJJ vechter zet tanden in tegenstander tijdens verhitte wedstrijd

🎥 Vampier modus! BJJ vechter zet tanden in tegenstander tijdens verhitte wedstrijd

Bij een recent ADCC-toernooi in Engeland nam een intens BJJ gevecht een onverwachte wending, wat gemengde reacties opriep binnen de Braziliaanse Jiu-Jitsu gemeenschap.

Tijdens de BJJ wedstrijd greep een atleet naar een opvallende techniek nadat zijn tegenstander een controversiële gezichtsbedekkende manoeuvre had ingezet.Dus besloot hij zijn tanden in de hand van zijn rivaal te zetten.

Biting after a smothering attempt in ADCC UK
byu/Trigonthesoldier inbjj

Een online circulerende video van de wedstrijd legde het intense worstelen tussen de twee deelnemers vast. De atleet in het gele pak had op behendige wijze de rug van zijn tegenstander vastgezet, in een poging tot een rear naked choke. Toen hij werd geconfronteerd met een defensieve kinbescherming, koos de gele outfit voor een betwistbare tactiek, waarbij hij het gezicht van zijn tegenstander bedekte om de nek bloot te leggen.

BJJ vechter bijt tegenstander

Als vergelding nam de atleet in het grijze pak drastische maatregelen door in de arm te bijten die zijn gezicht bedekte. De tegenstander reageerde met een schreeuw toen hij na de wedstrijd de gruwelijke beet op zijn hand zag. De roodachtige markering en duidelijke tandindrukken benadrukten de ernst van de overtreding.

De scheidsrechter herkende onmiddellijk de illegale actie. Echter, de atleet in het grijze pak veinsde verrassing en deed alsof hij zich niet bewust was van het verbod. Hij zocht zelfs bevestiging bij de scheidsrechter, waarbij hij betoogde dat zijn tegenstander zijn gezicht bedekte.

Bijten is strikt verboden onder BJJ-regels, in overeenstemming met de principes van de sport en vanwege het potentieel voor ernstig letsel. Dergelijk gedrag wordt beschouwd als overtredingen, wat kan leiden tot straffen en mogelijk diskwalificatie van wedstrijden in ernstige gevallen.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws