Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd Nieuws
Nieuws

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd

Geen echte regels en bescherming bij het blote vuist boksen

Bij het blote vuist boksen zijn handschoenen verboden en de vechters mogen alleen lichte wraps en padding dragen. Bare-knuckle-evenementen bestaan uit twee rondes van drie minuten, hoewel ze zelden alle rondes halen, er vallen dan ook veel zware knockouts. Degenen die meedoen, kunnen alleen slaan en aanvallen worden vaak gestopt door het supportteam van de vechter dat de handdoek in de ring gooit, of de scheidsrechter erkent dat het een oneerlijke wedstrijd is.

Broeiplaats voor illegaal gokken en hoge geldprijzen

Dat het blote vuist boksen veelal in het illegale circuit plaatsvindt betekent ook gelijk dat het een grote aantrekkingskracht heeft op gokkers. Er worden dan ook hoge geldbedragen ingezet en gewonnen ook door de vechters, het prijzengeld kan zelfs oplopen tot €50.000 per gevecht. Ook is het bare knuckle een cultuur dingetje en wordt het veel gebruikt door de zogenaamde "travellers" (woonwagenbewoners) uit Ierland en Engeland om geschillen uit te vechten. Overigens kent deze vorm van vechtsport een lange history en is terug te vinden in de geschiedenis, zo werd het in 1800 al veel beoefend in het oude Engeland en vaak aangeduid als Gentleman boxing.

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi met grote namen

Phil Baroni is een Amerikaanse voormalige professionele mixed martial artist, kickboxer en professionele worstelaar die gestrikt is voor dit toernooi. Voordat hij fulltime overstapte naar professioneel worstelen, nam Baroni deel aan de weltergewichtdivisie van de Bellator MMA. Baroni en heeft ook eerder gestreden voor UFC, PRIDE, Strikeforce, Cage Rage, DREAM, EliteXC en ONE FC. Maar ook een Joel Paredes MMA vechter en worstelaar is aangekondigd om deel te nemen, Baroni en Joel Paredes zijn de eerste namen op de kaart die de aankomende tijd aangevuld zal worden volgens de organisatie.

Uniek 8 mans blote vuist bokstoernooi aangekondigd
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws