THE ULTIMATE FIGHTER KOUDE REALITEIT Nieuws
Nieuws

THE ULTIMATE FIGHTER KOUDE REALITEIT

THE ULTIMATE FIGHTER KOUDE REALITEIT
Foto: Lowkickmma.com
Foto: Lowkickmma.com

Het laatste seizoen van "The Ultimate Fighter" trapte af op 19 april met alle kenmerken van de succesvolere vroegere edities van de show. De vechters hadden meer grote persoonlijkheden dan gebruikelijk, en het algemene thema van persoonlijke verlossing zorgde ervoor dat de inzet hoger voelde. Belangrijker nog, de dynamiek tussen de coaches was sterk, met twee top-echelon concurrenten die geen geheim van hun onderlinge minachting maakten. "The Ultimate Fighter" op zijn geavanceerde leeftijd bezit slechts een fractie van de kracht die het ooit heeft gedaan om sterren te maken en pay-per-views te bouwen, maar de Cody Garbrandt-T.J. Dillashaw rivaliteit is precies wat je zou willen hopen om die doelen te verwezenlijken.

Garbrandt-Dillashaw

Garbrandt-Dillashaw in het algemeen heeft alle elementen die gewoonlijk aanwezig zijn voor een grote UFC-strijd. Beide vechters staan ​​bovenaan hun spel, met Garbrandt professioneel ongeslagen en Dillashaw's enige nederlagen sinds 2011 komen via controversiële splitbeslissingen. Het is moeilijk om voor te stellen dat vechter decisief verliest, omdat hun volledig gevormde huidige versies geen beslissende nederlaag hebben geconfronteerd. De weddenschap kansen voor de strijd weerspiegelen de gelijkmatigheid van de matchup, met Garbrandt als een zeer smalle favoriet.

Garbrandt en Dillashaw hebben ook ventilator vriendelijke stijlen. Beide mannen willen hoge inzet en hun gevechten zijn meestal spannend, en hebben veel bonussen gehaald tijdens hun Ultimate Fighting Championship gevechten. In tegenstelling tot sommige in de lichtere gewicht divisies, hebben ze ook de neiging om gevechten af ​​te ronden. Collectief hebben de bantamweight-titel concurrenten 72% van hun overwinningen behaald. Dat is een hoger percentage dan de deelnemers in de meest recente lichtgewicht (Daniel Cormier-Anthony Johnson) en middengewicht (Tyron Woodley-Stephen Thompson) titelgevechten.

De meest high-end wedstrijden

Naast het gevecht is een van de meest high-end wedstrijden van het jaar en een waarschijnlijk spannende wedstrijd, heeft het ook een wrokcomponent met een makkelijk te begrijpen backstory. Dillashaw was onderdeel van het Team Alpha Male Camp van Urijah Faber voordat hij zijn voormalige mentor verlaat om zich aan te sluiten bij nieuwe mentor Duane Ludwig. Nu wil Faber's nieuwe Team Alpha Male Protégé, Garbrandt, wraak nemen op de "slang in het gras" voor zijn ontrouw. Dillashaw, ondertussen, verzet zijn naam door de modder te slepen om simpelweg te doen wat het beste voor zijn carrière was. De wederzijdse vijandigheid is tastbaar.

Om duidelijk te zijn, zijn Garbrandt en Dillashaw zijn nog geen supersterren. Dit is echter juist het soort gevecht dat zou moeten helpen om nieuwe superstars te creëren, en de UFC zou verstandig zijn om al zijn promotiespieren in te zetten om dat doel te bereiken. De UFC lijkt dat te krijgen, waardoor Dillashaw en Garbrandt de coaching slots krijgen op "The Ultimate Fighter" en ze op de high-profile UFC 213-kaart plaatsen tijdens de International Fight Week. Dat is traditioneel de manier waarop nieuwe sterren zijn gecreëerd. Echter, dat brengt een lastige vraag op als Garbrandt-Dillashaw niet een grote deal wordt: waarom niet? Waarom zou dit gevecht waar zoveel in kan zitten voor beide vechters, de deelnemers geen roem brengen?

Ongekende hoogten

Dat lijkt misschien een pessimistische vraag om maanden uit de strijd te verhogen. Het is gewoon een feit dat de recente geschiedenis niet goed is. Conor McGregor en Ronda Rousey hebben de afgelopen jaren doorgebracht tot ongekende hoogten. Weinigen zijn er nauwelijks bij gekomen. Sinds McGregor's eerste pay-per-view-hoofdgebeurtenis bij UFC 189 heeft elke pay-per-view met McGregor of Rousey meer dan 800.000 verkocht. Elke andere pay-per-view behalve de geladen UFC 200 en UFC 203, die de nieuwigheid van Phil Brooks 'MMA-debuut kenmerkt, heeft minder dan 325.000 koopjes getrokken. De middelste klasse is dood, en gevechten zoals Garbrandt-Dillashaw zouden degenen moeten zijn die middenzone te bezetten.

Misschien zal Garbrandt-Dillashaw verbinding maken met een groter publiek, en we zien dat in het belang van hun gevecht bij UFC 213 en hun gevechten naar voren. Als dat niet gebeurt, is het de perfecte casestudy voor hoe de UFC meer tijd moet besteden aan zijn promotieformule en nieuwe methodes opzoeken om het product aan het publiek te verkopen. Een "Ultimate Fighter" coaching slot en plaatsing op een belangrijke kaart is wat historisch heeft gewerkt, en de betrokkenen zijn zeer verhandelbaar. Als dat nu niet werkt, stelt het voor dat misschien nieuwe formules moeten worden ontworpen om de stijfheid van vechters te verhogen.

Het UFC talent bureau

Toen WME-IMG de UFC kocht, bood het nieuwe mogelijkheden in termen van deuren die het talent bureau ook kon openen en alleen nieuwe sets van ogen aanbieden die out of the box zouden kunnen denken om de sport nog verder te laten groeien. In plaats daarvan heeft de UFC grotendeels hetzelfde als altijd gedaan. Op veel manieren is dat een goed ding. De mensen die verantwoordelijk waren voor de UFC wisten wat ze aan het doen waren en de nieuwe eigenaars zouden niet moeten denken in termen van het opblazen van dingen. Dat betekent echter niet dat er geen verbeteringen moeten worden aangebracht. Dat geldt vooral voor het promotie-einde, waar de stalenheid vaak heeft ingezet. Het volume van de shows is niet van belang.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws