UFC Vechter Matt Hughes in coma - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC Vechter Matt Hughes in coma

UFC Vechter Matt Hughes in coma

UFC Vechter Matt Hughes in coma, na botsing met trein!

Naar bekend is geworden is UFC Hall of Famer Matt Hughes gisteren naar een ziekenhuis gevlogen nadat de pick-up truck waarin hij reed geraakt werd door een trein. MMA manager en strijdpromotor Monte Cox, Hughes-manager tijdens zijn actieve vecht carrière, maakte via SMS bekend dat Hughes in een coma ligt na de botsing.

Gestabiliseerd door trauma team

De krant State Journal-register in Springfield, Ill., In de buurt van Hughes’s geboortestad Hillsboro, meldde dat de voormalige vechter is gestabiliseerd door een trauma team bij HSHS St. John’s Hospital in Springfield, (in een verklaring van het ziekenhuis).

“Het Streektrauma Team van HSHS St. John heeft hem gestabiliseerd en blijft hem helpen bij zijn herstel,” zo luidt de ziekenhuisverklaring aan de SJ-R. ‘Hughes’ familie vraagt ​​dat men de privacy in deze moeilijke tijd respecteert. Zij vragen dat u Matt in uw gedachten en gebeden houdt”. Zo werd verder verklaard door de persvoorlichter.

Trein niet zien aankomen

Het State Journal-Register meldde dat Hughes het spoor overstak in zijn pick-up in de buurt van het landelijke Raymond. Maar direct de een aankomende trein overstak, die hij naar alle waarschijnlijkheid niet aan heeft zien aankomen. De truck waarin hij reed werd frontaal vol aan de passagierszijde getroffen, zo vertelde de Illinois State Police aan de krant. Volgens SJ-R.com onderzoekt de politie de crash.

UFC president Dana White vertelde ESPN.com dat Hughes ernstig hoofdtrauma heeft. “Onze gedachten zijn bij Matt Hughes en zijn familie”.

UFC Hall of Famer

Hughes (45-9 MMA, 18-7 UFC), 43, is een 2010 UFC Hall of Famer en een van de grootste 170-pond vechters in de MMA geschiedenis. Hij hield de UFC’s weltergewichtstitel van 2001-2004 en 2004-2006. Hij vocht in totaal zeven 170 pond titel verdediging partijen, een record dat later werd gebroken door Georges St-Pierre.

Hughes vocht voor het laatst in 2011 en leed verliezen tegen medevechters B.J. Penn en Josh Kosceck in zijn laatste twee partijen. Tijdens een gedecoreerde carrière die hem als een van de grootste sterren van MMA markeert, en tijdens de grootste groeiperiode van de sport, versloeg hij onder andere St-Pierre, Sean Sherk, Penn, Royce Gracie, Frank Trigg en Matt Serra.

Een van de grondleggers van de MMA

Hughes, die in 1998 met de MMA begon nadat hij aan de Eastern Illinois University eerst geworsteld had en de NCAA Division I All-American honors won, kondigde zijn pensioen in 2013 officieel aan. Hij ging toen aan de gang als UFC Vice President of Athlete Development and Government Relations. Hij is onlangs gevraagd voor een eventuele terugkeer naar de ring, en kan gezien worden als een van de grondleggers van het MMA.

 

Bekijk ook

Nieuwe datum Badr vs Wrzosek, Glory keert terug naar Gelredome

Gisteren ontstond er enige commotie toen bleek dat het Glory 78 evenement van 17 juli werd verplaatst.

Glory’s Luis Tavares: ‘Ik vecht liever in een vol stadion’

Luis Tavares stond gepland te vechten tegen Sergej Maslobojev tijdens Glory 78 op 17 juli.

ONE Championship slaat kickboks evenement in Amsterdam over?

Op 10 Juli zou in Amsterdam in de Sporthallen Zuid het eerste ONE Championship kickboks evenement plaatsvinden

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page