UFC vechtbaas moet aftreden na slaan vrouw! Senatoren stellen eis Nieuws
Nieuws

UFC vechtbaas moet aftreden na slaan vrouw! Senatoren stellen eis

UFC vechtbaas moet aftreden na slaan vrouw! Senatoren stellen eis

Senatoren in Californië roepen op tot 'onmiddellijke aftreding' van Dana White als UFC-president wegens het slaan van zijn vrouw. Senatoren zeggen dat Endeavour's "zwijgen boekdelen spreekt".

Sinds Dana White op video werd betrapt terwijl hij zijn vrouw sloeg, hebben Endeavour, UFC en hun uitzendpartners ESPN en TBS allemaal gezwegen over de kwestie. Gezien hun passiviteit heeft een groep wetgevers nu opgeroepen tot White's "onmiddellijke aftreden" als UFC-president na het afschuwelijke en "alarmerende" incident.

De Californische staatsenator Nancy Skinner heeft een open brief geschreven aan Ari Emanuel namens 17 staatsenatoren en 32 Assemblywomen. Waarin ze de Endeavour CEO en UFC-eigenaar vertelt dat "het tijd is om White uit zijn leidende rol te verwijderen."

Trek je bek open man

"In de dagen sinds de video is uitgebracht, heb je gezwegen", luidt de brief. “Je voortdurende stilzwijgen spreekt boekdelen. Zoals je ooit schreef: "Stilte en passiviteit zijn geen optie." Wij zijn het daarmee eens, en we dringen er bij u op aan om onmiddellijk actie te ondernemen."

“…Het hoofd van een grote sportorganisatie kan niet beweren dat hij voor de veiligheid van vrouwen is, terwijl een video van hem die zijn vrouw slaat online blijft circuleren zonder een reactie van jou. De hypocrisie is verbluffend. Genoeg is genoeg. Het is tijd om meneer White uit zijn leidende rol te halen, hem en zijn partner de hulp te geven die ze nodig hebben, terwijl we de wereld eraan herinneren waar Endeavour voor staat en dat geweld tegen vrouwen geen gedrag is dat je goedkeurt.”

Onverdraagzame opmerkingen

Zoals de brief vermeldde, heeft Emanuel zich uitgesproken over controverses uit het verleden, waarbij de Hollywood-mogul onlangs twee opiniestukken schreef waarin hij zich uitsprak tegen antisemitisme van mensen als Kanye West en Dave Chappelle. Hij riep op tot een boycot van West en zei: "Het is aan ons allemaal om te stoppen met het beschouwen van stilte als een acceptabele optie."

Hij riep Hollywood eerder ook op om Mel Gibson te mijden vanwege zijn onverdraagzame opmerkingen, "zelfs als het een opoffering betekent voor hun bedrijfsresultaten." De UFC is een van de belangrijkste drijfveren van de activiteiten van Endeavour, met de MMA-organisatie die nu meer dan een miljard dollar per jaar opbrengt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws