UFC-ster Israel Adesanya voor de rechter: 'Rechter legt straf op' Nieuws
Nieuws

UFC-ster Israel Adesanya voor de rechter: 'Rechter legt straf op'

UFC-ster Israel Adesanya voor de rechter: 'Rechter legt straf op'

Internationale UFC-ster Israel Adesanya is ontslagen van rechtsvervolging voor rijden onder invloed nadat zijn advocaat aan een rechter in Auckland had uitgelegd dat een dergelijk strafblad zijn nog bloeiende carrière ernstig zou kunnen belemmeren.

Adesanya, de voormalige tweevoudige middengewicht kampioen die in de buitenwijk Remuera van Auckland woont, werd op zaterdag 19 augustus net voor middernacht bij een controlepost op Wellesley St in het centrum van Auckland aangehouden. Hij vertelde de politie dat hij twee cocktails had gedronken tijdens het diner.

De details van de overtreding

Uit rechtbankdocumenten blijkt dat hij reed met 87 milligram alcohol per 100 milliliter bloed. De wettelijke limiet is 50 milligram, strafbaar als overtreding, en metingen van meer dan 80 milligram komen in aanmerking voor strafrechtelijke aanklachten. Hij had tot drie maanden gevangenisstraf en een boete van maximaal $4500 kunnen krijgen voor de aanklacht, waarvoor hij onmiddellijk schuld bekende tijdens zijn eerste verschijning bij de Auckland District Court in september.

"Ik wil me verontschuldigen bij de gemeenschap, mijn familie en mijn team voor de beslissing die ik nam om achter het stuur te kruipen na het drinken tijdens het diner," zei hij in september in een verklaring aan de Herald na zijn eerste rechtbankverschijning. "Ik ben teleurgesteld over mijn beslissing om te rijden. Het was verkeerd. Ik weet dat mensen mij misschien volgen en ik wil dat ze weten dat ik dit gedrag niet acceptabel vind."

Boete betalen

Tijdens de zitting van vandaag beval rechter Peter Winter Adesanya om $1500 als straf te betalen aan een liefdadigheidsinstelling, zes maanden niet te rijden en zich in te schrijven voor een stop-drinkrijprogramma wanneer zijn reisschema dit toelaat voor het einde van het jaar. Maar een veroordeling, zo was de rechter het eens, zou buiten alle verhouding staan tot de ernst of ernst van het misdrijf.

"U hebt hier zeker van geleerd," zei rechter Winter tegen de sportman terwijl hij in het beklaagdenbankje zat. "U wilt niet opnieuw in deze positie geplaatst worden, zoals u zich realiseert."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws