UFC-ster Conor McGregor verliest rechtszaak tegen Nederlands bedrijf Nieuws
Nieuws

UFC-ster Conor McGregor verliest rechtszaak tegen Nederlands bedrijf

UFC-ster Conor McGregor verliest rechtszaak tegen Nederlands bedrijf
UFC-ster Conor McGregor verliest rechtszaak tegen Nederlands bedrijf

Conor McGregor faalt in zijn juridische strijd tegen het gelijknamige kledingmerk McGregor.

De beroemde Ierse vechtsportster Conor McGregor heeft bakzeil gehaald in een juridische strijd tegen een kledingbedrijf waarvan de sportkleding dezelfde naam draagt. De 31-jarige MMA-vechter diende een aanvraag in om zijn naam als handelsmerk te registreren om kleding in Europa te verkopen.

Tegenwerking

Dit werd echter tegengewerkt door het McGregor-modelabel, bijna 100 jaar geleden opgericht door David Doniger en nu eigendom is van een Nederlands bedrijf. Hij verdiende zijn geld als maker van McGregor tartan caps.

Conor McGregor probeerde zijn naam in 2017 te registreren. Het volgende jaar behaalde het kledingmerk McGregor een tussentijdse overwinning omdat de verkoop van de kleding van de vechter werd verboden.

Grote verwarring

Hij is nu verhinderd het handelsmerk te registreren na een uitspraak van het EUIPOB (bureau voor intellectuele eigendom van de Europese Unie) afgelopen week. Het juridische team van het kledingmerk zei dat het publiek in de war kan raken als het handelsmerk aan Conor McGregor werd toegewezen.

"De goederen zijn identiek. Ze zijn gericht op het grote publiek, waarvan de aandacht tijdens de aankoop als gemiddeld wordt beschouwd. Er bestaat gevaar voor verwarring bij het publiek. Hieruit volgt dat het bestreden merk voor alle bestreden waren moet worden afgewezen, ”aldus het EUIPO.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws