'UFC saboteerde titelgevecht': Uitdager mocht niet winnen - Vechtsport Info
Home / Nieuws / ‘UFC saboteerde titelgevecht’: Uitdager mocht niet winnen

‘UFC saboteerde titelgevecht’: Uitdager mocht niet winnen

'UFC saboteerde titelgevecht': Uitdager mocht niet winnen

Joshua Fabia beweert dat de UFC Paulo Costa heeft gesaboteerd in aanloop naar zijn gevecht tegen kampioen Israel Adesanya. Het gevecht vond op 27 september 2020 plaats in het du Forum op Yas Island, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten.

De controversiële MMA-manager Fabia heeft een interessante kijk op het waarom Costa niet presteerde tegen Adesanya. Costa verloor van Adesanya tijdens UFC 253 via TKO.

Na het gevecht wees Costa een avond wijn drinken aan als belangrijkste reden voor het verliezen van het gevecht. Maar Costa legde uit dat hij teveel dronk om de stress te verminderen de avond voor het grootste gevecht van zijn leven.

Krankzinnig

Fabia beweert echter dat de UFC Costa en de andere Braziliaanse vechters die moesten vechten op het event, expres aan de verkeerd kant van het hotel ware geplaatst. De kamers van de vechters bevonden zich aan de kant van een ‘autorace baan’ waar tot diep in de nacht geracet kon worden 9gaat verder onder video).

,,Die verdomde racebaan was open tot drie uur ’s nachts. Het geluid begon pas om 22:00 uur, maar het ging door tot 3 of 4:00 uur ’s ochtends. Het was krankzinnig”, zegt Fabia. Dit was volgens Fabia de reden dat Costa naar de wijn greep als slaapmutsje.

Lukte niet

Maar dat wilde niet echt lukken door al het lawaai. ,,Als je niet wil dat een vechter wint, dan zorg je dat deze geen goede nachtrust krijgt”, zegt Fabia beweert dat Adesanya zich wel aan de goede kant van het hotel bevond en nergens last van had.

,,Bij boksen is er een A-kant en een B-kant, MMA heeft iets soortgelijks, maar het is niet alleen in de openbaarheid. Adesanya zat aan de A-kant”, aldus Fabia. Costa zal opnieuw een reeks overwinningen moeten boeken om weer in aanmerking te komen om voor de middengewicht titel te vechten.

Bekijk ook

Paniek! Vechter stort in tijdens MMA-wedstrijd (video)

Veronika Smolková en Silvia Ambrušová stonden op DFN 7 vorige week tegenover elkaar in een MMA-amateur wedstrijd. Echter ontstond er flinke paniek

'McGregor aan puin slaan': Beruchte UFC'er Masvidal wil gevecht

‘McGregor aan puin slaan’: Beruchte UFC’er Masvidal wil gevecht

Jorge Masvidal wil een gevecht met UFC-ster Conor McGregor op korte termijn.

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! 'God genees hem'

Boksicoon Tyson Fury steelt harten van fans! ‘God genees hem’

Tyson Fury, de legendarische bokser heeft de harten gestolen van de fans. De reus met een klein hartje nam de tijd voor de 7-jarige aan botkanker lijdende River Rhodes en sprak een gebed uit voor genezing.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page