UFC MMA vechter Dong Hyun Kim wint partij ondanks gebroken been Nieuws
Nieuws

UFC MMA vechter Dong Hyun Kim wint partij ondanks gebroken been

UFC MMA vechter Dong Hyun Kim wint partij ondanks gebroken been

Dat adrenaline veel kan doen met je lichaam bewijst MMA vechter “Maestro” Dong Hyun Kim

Dong Hyun Kim versloeg Damien Brown afgelopen nacht op UFC 221 in Perth, Australië en dit ondanks dat hij een gebroken been had. Adrenaline doet veel met een lichaam dat blijkt alreeds in de eerste ronde brak Dong Hyun Kim zijn been maar vocht door en pakte de winst. Damien Brown is een 17-11-veteraan met twee opeenvolgende verliezen. Dong Hyun Kim, de minder bekende van de twee Zuid-Koreaanse vechters genaamd Dong Hyun Kim, heeft er twee gewonnen.

UFC MMA vechter Dong Hyun Kim wint partij ondanks gebroken been

Verslag van de opzienbarende partij

Ronde 1. Het gevecht begint langzaam, met Brown nadert en Kim op zoek om hem te laten betalen met jabs. Brown slaat Kim neer met een krachtige low-kick. Brown komt kort daarna weer met een harde schop en voelt een kwetsbaarheid aan bij Kim. Kim komt met een headkick en Brown antwoordt met een mooie uppercut. Brown is de meer compacte vechter maar lijkt meer kracht achter zijn stoten te hebben.

Ronde 2. Beide vechters komen naar in actie en gebruiken frequent low-kicks in de tweede ronde. Kim is de veel actievere vechter en Brown heeft moeite met uitstappen. Kim gebruikt meer van zijn boks ervaring. Kim lijkt op dit punt weg te komen met een slimme winst. 10-9 voor Kim.

Ronde 3. Brown komt uit met een paar schoppen die het lichaam en het hoofd van Kim raken. Brown deelt vervolgens een paar stoten omhoog uit. Brown lijkt te herkennen dat hij de teneur van het gevecht moet veranderen. Kim komt een paar jabs, maar heeft zelf niet veel urgentie. Brown maakt laat contact met een mooie rechterstoot. Brown voegt een harde beentrap toe. 10-9 Brown, 29-28 Kim.

Winnaar: Dong Hyun Kim, split decision (29-28, 28-29, 29-28) ondanks een gebroken been in de eerste ronde!

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws