Home / Nieuws / MMA NIEUWS / UFC kopen? Neem dan maar een dikke portemonnee mee

UFC kopen? Neem dan maar een dikke portemonnee mee

Dat MMA verkoopt in Amerika is geen geheim, monster contracten met sponsoren en adverteerders zijn van alle dag. De grootste MMA organisatie UFC is niet alleen koploper als het om gevechten gaat, maar financieel gaat het deze club ook voor de wind en loop zij vooruit op haar concurrenten.

Onzekerheid

UFC-president Dana White beweert dat het prijskaartje voor zijn vechtsport organisatie bijna het dubbele is van wat het ongeveer twee jaar geleden op moest brengen. Endeavour kocht de UFC in augustus 2016 voor $ 4,025 miljard. Er waren veel onzekerheden in de nasleep van de deal, maar White beloofde onmiddellijk dat het zou zijn om de organisatie in de sport vooruit te helpen.

Of de bewering van White klopt of niet is onbekend, maar hij maakte duidelijk dat de UFC nog steeds in een opwaartse spiraal zit. Beoordelingen voor de meerderheid van de televisie-uitzendingen van de UFC in de Verenigde Staten vertellen misschien een enigszins ander verhaal, maar het bedrijf trekt nog steeds grote bezoekers aantallen en pay per view inkomsten, plus er is een lange lijst van internationale deals die aanzienlijke inkomsten genereren.

TV deal

Volgens White en bevestigende beleggersrapporten was 2017 het financieel meest lucratieve jaar in de bedrijfsgeschiedenis. Voeg in UFC’s nieuwe televisie deal van de UFC met ESPN ter waarde van $ 1,5 miljard over vijf jaar toe, en White zei dat de waarde van het UFC-merk nu op maar liefst $ 7 miljard zit. Geen kattenpis en een bedrag wat niet iedereen elke dag in zijn achterzak heeft zitten.

Bekijk ook

VIDEO: Docu ter ere van overleden vader UFC kampioen Khabib

De vader van UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov, Abdulmanap overleed recentelijk aan de gevolgen van het ...

KICKBOKSEN: Enfusion maakt eerste titelgevecht na lockdown bekend

Enfusion maakte het eerste titelgevecht bekend na het uitbreken van de coronapandemie. De Nederlandse Sarèl ...

Alexander Volkanovski wil een statement maken met verslaan Max Holloway

Ondanks het behalen van een overwinning op Max Holloway, lijkt Alexander Volkanovski het moeilijk te ...