Home / Nieuws / UFC kondigt officieel komst naar Moskou aan

UFC kondigt officieel komst naar Moskou aan

UFC heeft de afgelopen jaren een sterke stijging in populariteit in Rusland ervaren, met een schare fans die is gegroeid tot meer dan 22 miljoen, aangedreven door het succes dat lokale atleten hebben gehad in UFC. In de afgelopen paar maanden veroverde Khabib Nurmagomedov het lichtgewicht kampioenschap; zwaargewicht Alexander Volkov versloeg de MMA legende en voormalig UFC zwaargewicht kampioen Fabricio Werdum. Opkomend vedergewicht Zabit Magomedsharipov breidde zijn algehele record uit naar 15-1, inclusief een winst record in drie gevechten in UFC.

UFC kondigt officieel komst naar Moskou aan

Het perfecte moment om UFC FIGHT NIGHT naar Moskou te brengen

“Rusland is een belangrijk onderdeel van de internationale expansiestrategie van UFC”, aldus David Shaw, Senior Vice President, UFC International en Content. “De vraag van onze fans om een ​​live evenement naar Rusland te brengen, was overweldigend en met het enorme potentieel dat deze markt voor ons in petto heeft, wisten we dat dit het perfecte moment was om UFC FIGHT NIGHT naar Moskou te brengen.” Afgelopen week maakte de Aziatische concurrent van de UFC, ONE Championship nog bekend dat zij de UFC zou verzwelgen, echter met Rusland als nieuw toegevoegde markt door de UFC zal dit niet zo makkelijk zijn.

Andre Gromkovski aangesteld als vice president

Als onderdeel van UFC’s toewijding aan de markt, is Andre Gromkovski aangesteld als vice president voor UFC Rusland. Gromkovski brengt expertise met zich mee in de media, verkoop, digitale, marketing en content distributielandschappen, in samenwerking met bedrijven zoals Universal Studios, FOX, Viacom en Paramount Pictures. Gromkovski, met als hoofdzetel Moskou, leidt het regionale strategische plan voor UFC Rusland, werkt samen met het UFC-managementteam in Las Vegas en het EMEA-team in Londen.

Bekijk ook

GLORY 60: Harut Grigorian geblesseerd, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

GLORY 60: Harut Grigorian zegt af, Vienot vs. Doumbe voor de weltergewicht titel

Het nieuws dat Harut Grigorian zijn titel niet zal verdedigen zaterdagavond in Lyon tijdens Glory ...