UFC-kampioen Zhang Weili hoopt vriendschap met rivaal - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC-kampioen Zhang Weili hoopt vriendschap met rivaal

UFC-kampioen Zhang Weili hoopt vriendschap met rivaal

UFC-kampioen Zhang Weili hoopt vriendschap met rivaal

Zhang Weili hoopt vriendschap te kunnen sluiten met Rose Namajunas na hun gevecht op 24 april tijdens UFC 261. De Chinese Zhang hoopt dat de haat in de MMA-kooi blijft na het gevecht de Amerikaanse.

De Chinese die op ongenadige manier de Poolse Joanna Jedrzejczyk versloeg in maart vorig jaar is niet haatdragend. Sterker nog ze hoopt op een hechte vriendschap met haar rivale Namajunas. ,,Door een uitwisseling van stoten groeit de vriendschap”, zei Zhang via South China Morning Post. ,,Dus ik hoop dat we misschien vrienden worden na dit gevecht.”

Goede vrienden

Zhang die haar tegenstander goed heeft bestudeerd zegt dat alles om respect gaat. ,,Ik leerde Rose in het begin kennen’, zei Zhang. ,,Ik heb tijdens haar gevechten aandacht aan haar besteed. Haar eerste werk is erg snel. Haar stoten zijn ook erg nauwkeurig. We zullen beiden het beste geven maar het gaat om wederzijds respect. “

Voor Zhang en Namajunas zal hun gevecht een extra dimensie bevatten. Er zal namelijk publiek aanwezig zijn op het UFC evenement in april. Voor de regerend kampioen Zhang wordt dit haar eerste gevecht na een jaar pauze. Ook Namajunas had maar één gevecht in 2020 en beide vechters zullen het beste van zichzelf geven.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page