Home / Nieuws / MMA NIEUWS / πŸŽ₯| UFC HORROR GEVECHT: Weili Zhang sloopt Joanna Jedrzejczyk

πŸŽ₯| UFC HORROR GEVECHT: Weili Zhang sloopt Joanna Jedrzejczyk

Het titelgevecht tussen UFC strogewicht kampioen Weili Zhang en uitdager Joanna Jedrzejczyk mondde uit in een ware sloop partij.

Zowel Zhang als Jedrzejczyk hadden het zwaar in de vijf rondes die het gevecht duurde. Het werd een staand gevecht met enkele takedown pogingen van de Chinese Zhang. Jedrzejczyk die bekend staat om haar kickboks en Muaythai stijl liet dat niet toe.

Jedrzejczyk die onder andere in het verleden veel met K-1 legende Ernesto Hoost trainde liet zien een vechter te zijn waar je niet zomaar omheen komt. Zhang op haar beurt toonde gelijkwaardig te zijn tegen de Poolse.

Frankenstein

In de vierde ronde kwam het tot een echte zware confrontatie en verwonde Zhang de Poolse met een direct rechterstoot op het voorhoofd die op zwelde volgens de commentatoren tot Frankenstein proporties. Toch bleef Jedrzejczyk door knokken.

Met een hoofd dat verdubbeld in leek grootte ging Jedrzejczyk de vijfde ronde in tegen Zhang waar beide vechters tot een flinke uitwisseling van stoten kwamen. Het kwam uiteindelijk aan op de jury via een split decision in het voordeel van Zhang besliste die met de winst haar wereldtitel behoudt.

Bekijk ook

πŸŽ₯ | GEEF NOOIT OP: Verlamd geslagen bokser overleeft coronavirus

De Filippijnse topbokser ZC Oliveros “The Dream” Gorres raakte verlamd in een bokswedstrijd. Recentelijk werd ...

LIJST RIJKSTE ATLETEN: UFC-Ster MCGregor snelle stijger

Conor McGregor klimt vijf plaatsen op de Forbes β€˜World’s Best-Paid Athletes’ lijst voor 2020. Hiermee ...

GEWOND: Mike Tyson loopt nare blessure op tijdens training

Mike Tyson heeft een snee van een aantal centimeter boven zijn oog opgelopen. De legende ...