Home / Nieuws / UFC Kampioen Khabib vindt Liverpool spits Mo Salah een islamitisch rolmodel

UFC Kampioen Khabib vindt Liverpool spits Mo Salah een islamitisch rolmodel

UFC Kampioen Khabib vindt Liverpool spits Mo Salah een islamitisch rolmodel

Mixed Martial Arts (MMA) kampioen Khabib Nurmagomedov heeft de moslim voetbalster Mohamed Salah geprezen als een’ rolmodel en bewondert de bescheiden Liverpool-spits ondanks zijn enorme faam.

“Ik volg hem maar ik heb hem nog nooit ontmoet. Hij is een geweldige speler, we willen veel meer rolmodellen zoals hij, “vertelde Nurmagomedov tijdens een rondreis door de Verenigde Arabische Emiraten aan de krant Al Ittihad.

“Hij weerspiegeld het ware beeld van onze ethiek. Ik voel dat Allah met hem [Salah] is, en onze nieuwe generaties hebben voorbeelden nodig die zoals Mohamed Salah zijn om nederigheid te leren, hoe beroemd en innovatief je ook bent.

Verboden door de Islam

“Hij is een icoon dat we moeten beschermen, en we staan ​​achter hem zodat hij kan blijven slagen. Ik bewonder hem en de ethiek en waarden die hij elke dag in Europa verspreidt, “voegde de 30-jarige vechter eraan toe. Nurmagomedov en Salah zijn op dit moment misschien wel de twee grootste islamitische sportsterren ter wereld.

De Russische vechter met de bijnaam ‘The Eagle’ heeft zijn populariteit zien stijgen na het verslaan van Conor McGregor bij UFC 229. Khabib Abdulmanapovich Nurmagomedov, of ‘Habib Abdulmanap Nur Mohamed’ in het Arabisch, is niet alleen de eerste islamitische kampioen van de UFC, maar momenteel en, belangrijker nog, hij houdt ook de langste ongeslagen reeks in MMA, met 27 overwinningen.

Record houder

Aan de andere kant hebben Salah’s recordbrekende resultaten voor Liverpool hem miljoenen bewonderende fans opgeleverd. Salah scoorde vorig seizoen 44 doelpunten in 52 wedstrijden in alle competities en hielp Liverpool door de Champions League knock-out rondes. Met zijn doelpunt tegen Cardiff in het weekend, werd hij ook de snelste speler die 50 doelpunten voor de Reds bereikte en de prestatie behaalde in slechts 65 wedstrijden.

Bekijk ook

Youtuber en vechtsport fan Zackstube overleden

Treurig nieuws: Youtuber Zackstube overleden

Treurig nieuws Youtuber Zackstube is vandaag overleden. Hij was klein van stuk maar deed grote ...

Gepest meisje slaat meedogenloos terug (video)

Wraak: gepest MMA-meisje slaat meedogenloos terug (video)

Pesten is van alle tijden, echter lijkt deze de afgelopen jaren verhard. Van kopschop video’s ...

Bare knuckle bokser legt fraude bij promotor bloot (video)

Chris Leben vertelt zijn kant van het verhaal na het ontmaskeren van de frauderende WBKFF-initiatiefnemers. ...