UFC Doping schandaal; Frank Lester zegt dat Jon Jones er in is geluisd! Nieuws
Nieuws

UFC Doping schandaal; Frank Lester zegt dat Jon Jones er in is geluisd!

UFC Doping schandaal; Frank Lester zegt dat Jon Jones er in is geluisd!

Teamgenoot over mislukte USADA-test: Jon Jones wordt 'genaaid', ze proberen zijn leven te vernietigen

Slecht nieuws voor Jon Jones want zijn dopingtest na zijn laatste gevecht tijdens UFC 214 tegen Daniel Cornier is mislukt en naar verluidt betreft het hier anabole steroïden. Met zijn tweede mislukking bij een dopingtest sinds het USADA-beleid werd ingevoerd, kan Jones een schorsing tot maximaal vier jaar verwachten. Al eerder afgelopen week werd een andere UFC vechter "Junior Dos Santos" beschuldigd van doping gebruik!

UFC Doping schandaal; Frank Lester zegt dat Jon Jones er in is geluisd!

Er in geluisd!

Hiermee riskeert Jones een langdurige afwezigheid uit de UFC en is in principe zijn carrière beëindigd; volgens zijn teamgenoot was dit allemaal een "vooropgezet spel", want dat is precies wat mensen willen zien gebeuren. Hij is er gewoon, volgens hem, ingeluisd.

TUF-veteraan Frank Lester deelde op sociale media zijn gedachten over zijn teamgenoot

"Ik was net aan het eten naast Jon Jones, toen hij het telefoontje over deze mislukte drugstest kreeg", schreef Lester. "Men zegt dat hij de verboden middelen waarschijnlijk tussen de Weigh-ins en het gevecht heeft genomen, het zou een ​orale steroïde betreffen. Dat is pure onzin omdat het helemaal niets zou betekenen voor Jon om dit te doen. Het duurt weken voor dat steroïden in een systeem opgebouwd zijn en dus een ​​prestatieverbeteraar te zijn. Jon was totaal van slag".

"Dit hele gedoe slaat nergens op, geen atleet zou het riskeren om met goedkope steroïden tussen de weigh-ins en een gevecht zijn prestaties proberen te verbeteren, waar halen ze het vandaan? Ze willen hem gewoon vernietigen, maar ik geloof echt dat Jon onschuldig is en ik hoop dat jullie hem allemaal een eerlijke kans geven voordat je hatelijke uitspraken over hem doet!"

Officiële aankondiging over doping misbruik

De officiële aankondiging verklaarde dat Jones' overtreding voortvloeit uit een steekproef die hij net na de weging onderging. Dus voor wat het waard is, betekent het niet noodzakelijk dat hij het "tussen de weigh-in en het gevecht" had ingenomen, maar dat de stof al in zijn systeem aanwezig was toen ze hem wogen.

Lester heeft niet aangegeven wie hij denkt dat Jones dit expres aandoet, maar het lijkt erop dat de USADA of UFC er niets mee te maken hebben. Zij zouden er niets mee winnen tenslotte. In feite zou het voor de UFC een enorme slag zijn door een van hun laatste overgebleven grote vechters te verliezen. Ze hebben nu ook schade geleden want de kans op een mogelijk lucratief gevecht tegen zwaargewicht kampioen Stipe Miocic is nu ook van tafel.

Lester ligt momenteel ook in de clinch met de commissie waar het gaat om een ​​soortgelijk carrière-eindigend type verhaal. De JacksonWink-vechter heeft een vijfjarig verbod op meerdere fronten en wordt beschuldigd van onsportief gedrag, omdat hij een tegenstander meerdere keren zou hebben gebeten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws