UFC Derrick Lewis 'The Black Beast' redt levens Orkaan Harvey slachtoffers! Nieuws
Nieuws

UFC Derrick Lewis 'The Black Beast' redt levens Orkaan Harvey slachtoffers!

UFC Derrick Lewis 'The Black Beast' redt levens Orkaan Harvey slachtoffers!

De Orkaan Harvey houdt huis in Houston, al dagen achter elkaar regent het. Er zijn veel slachtoffers, echter redde Derrick Lewis iemands leven.

Derrick Lewis, beter bekend binnen de UFC als "The Black Beast", zei dat zijn benen zijn getergd door besmette wateren, en zijn dijen stijf door de sterke stromingen van de overstromingen in Houston. In feite riskeert hij zijn leven om de mensen in Houston in nood te helpen, zelfs als een van hen, zei hij, een controversieel en verdelend symbool in verband met racisme in Amerika bij zich heeft.

UFC Derrick Lewis 'The Black Beast' redt levens Orkaan Harvey slachtoffers!

Racistische zuidelijke vlag van Amerika

'Ik geef er niets om,' vertelde Lewis. "Ik woon in Texas. Het is niet nieuw. Ik woon in het zuiden al mijn leven lang, en het is niet niets dat ik nog niet eerder gezien heb. Het maakt me niet uit dat soort dingen. Ik wilde hem gewoon helpen".

Lewis woont in Houston, een stad die momenteel een crisis doorstaat, omdat de orkaan Harvey vermoedelijk eindeloze waterstromen in de straten stort, waardoor enorme delen van de stad worden overspoeld. Vandaag de dag werden beide grote luchthavens door de omstandigheden nog verder gesloten. De situatie is zo erg, zelfs stadsambtenaren zijn gedwongen hun hulp te beperken.

'Ik ben altijd zo'n soort man geweest die meer mensen wil helpen dan ik mezelf wil helpen,' vertelde Lewis. "En dus heb ik de kans aangegrepen. De politie, ze verschenen op het nieuws en zeggen dat ze niemand gaan helpen, tenzij het een levens-of-dood situatie is. In principe hebben de brandweerlieden hetzelfde gezegd".

Dus Lewis is de afgelopen twee dagen in de straten geweest, reageerde op noodberichten op Facebook en telefoontjes naar vrienden, met zijn enorme Chevy-truck om mensen te helpen om grond te drogen.

In de meeste gevallen proberen we alle gezinnen te helpen die kinderen hebben

Zondagavond was Lewis in staat om een ​​familie in nood te helpen, en die te redden van de snel stijgende wateren. Het was natuurlijk een edel gebaar, maar men maakte misschien nog meer speciaal dankzij een voorwerp dat hij zei dat een van de overstromingsslachtoffers had gedragen, die onlosmakelijk verbonden is met racisme: een confederale vlag.

'Ik heb een man en zijn familie, zijn vrouw, opgehaald. Hij heeft me zijn verontschuldigingen gemaakt, want alles wat hij nog had, waren zijn kleren en hij wilde zijn confederale vlag ook mee nemen', aldus Lewis. 'Hij wilde hem nemen en hij verontschuldigde zich en zei:' Man, ik zit in de achterkant van je vrachtwagen, man. Ik wil niet zo mijn vlag binnen in je vrachtwagen hebben. 'Ik zei:' Man, daar maak ik mij niet druk om".

'Hij zegt:' Je weet nooit of je ooit iemand nodig hebt ... '- ik wist al waar hij er mee ging. Ik zei net: 'Maak je er geen zorgen over. Het is ok. Dat maakt me niet uit. 'Zijn vrouw bleef hem aan kijken en zei:' Je had het achter moeten laten".

Aankomend gevecht tegen Fabricio Werdum

'Het moet in de komende dagen nog slechter worden, omdat het dan in een andere orkaan moet veranderen', aldus Lewis. "Het is nu een tropische storm, en ze zeiden dat het naar het water gaat, en gaat rechtsaf terug in een categorie 1, en dan direct terug in ons gebied. Tegen donderdag zouden we nog een orkaan moeten hebben".

Lewis (18-5 MMA, 9-3 UFC, die momenteel gerangschikt is nr. 12 in de laatste USA Today Sports / MMAjunkie MMA zwaargewicht ranglijst, is gepland om binnen minder dan zes weken te vechten tegen nr. 3-gerangschikt Fabricio Werdum (21-7-1 MMA, 9-4 UFC) op UFC 216 op 7 oktober in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

"Op dit moment ben ik echt niet bezorgd over het gevecht," zei Lewis. 'Ik ben gewoon aan het zorgen dat mijn kinderen en mijn familie OK zijn, en iedereen om mij heen. Het gevecht gaat door".

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws