UFC-baas White in 1 klap miljardair, Elon Musk in raad van bestuur - Vechtsport Info
Home / Nieuws / UFC-baas White in 1 klap miljardair, Elon Musk in raad van bestuur

UFC-baas White in 1 klap miljardair, Elon Musk in raad van bestuur

UFC-baas White in 1 klap miljardair, Elon Musk in raad van bestuur

Dana White zal een groot aantal miljoenen cashen met de verkoop van zijn aandelen in de UFC. White blijft wel aan als CEO en de bekende Tesla ontwikkelaar Elon Musk treedt toe tot de raad van bestuur van Endeavour, het moederbedrijf van de vechtsport organisatie.

White is erin geslaagd om van de UFC een enorm financieel succes te maken, met een geschatte waarde van maximaal $ 7 miljard, dit volgens bronnen die dit verklaren aan de New York Post. White werkte aanvankelijk als manager voor MMA-vechters Chuck Liddell en Tito Ortiz, voordat hij de leiding nam bij UFC. Welke Frank en Lorenzo Fertitta overnamen van Bob Meyrowitz.

White verdiende geld toen hij in 2016 een groot deel van zijn aandelen verkocht aan Endeavour, in een verkoop ter waarde van ongeveer £ 3 miljard. White is van plan zijn resterende aandelen in UFC te verkopen aan Endeavour in een deal ter waarde van £ 1,2 miljard.

Lekker cashen

Destijds hadden de vorige eigenaren een meerderheid van de activa van het bedrijf verkocht om faillissement te voorkomen. Hierdoor hield White alleen de merknaam en een oude MMA-kooi over. Endeavour maakte deze week bekend dat het voornemens is een volledige overname van UFC af te ronden.

Techmiljardair Elon Musk, de eigenaar van autofabrikant Tesla en Space X zal toetreden tot de raad van bestuur bij Endeavour. Dit zal ongetwijfeld nog een aantal investeerders aantrekken naast Silver Lake Partners, Kohlberg Kravis Roberts en MSD Capital.

Bekijk ook

Badr Hari krijgt belangrijke rol bij Glory Collision 3 vanavond

Fans die live willen kijken vanavond naar Collision 3

‘Mike Tyson (55) vecht in februari tegen Logan Paul (26)’

Moet Mike Tyson dit nu echt wel willen?

Gökhan Saki! ‘Mijn vuisten zullen spreken’ (video)

Het gevecht tussen McSweeney en Saki wordt door experts aangemerkt als een van de meest spannendste van het evenement.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page