UFC 264 Poirier vs McGregor 3! De feiten tot nu toe Nieuws
Nieuws

UFC 264 Poirier vs McGregor 3! De feiten tot nu toe

UFC 264 Poirier vs McGregor 3! De feiten tot nu toe

Dustin Poirier en Conor McGregor staan aanstaande zaterdag tegenover elkaar voor hun derde gevecht met elkaar in de T-Mobile Arena in Las Vegas. Maar waar staan beide vechters nu wat hebben zij bereikt? Wij zetten de feiten op een rij.

De beruchte McGregor is een van de zeven vechters in de UFC-geschiedenis die titels won in twee gewichtsklassen. Cormier, Nunes, Cejudo, Georges St-Pierre, Randy Couture en B.J. Penn hebben ook de prestatie geleverd. De Ier werd de eerste gelijktijdige kampioen in twee divisies in de geschiedenis van de UFC toen hij Eddie Alvarez versloeg tijdens UFC 205. McGregor heeft 19 van zijn 22 overwinningen behaald door knock-out. Hij eindigde 17 van die overwinningen in ronde 1.

McGregor de grote

De Ier is een van de 13 vechters in de UFC-geschiedenis die overwinningen heeft behaald in drie gewichtsklassen. McGregor is een van de twee vechters in de UFC-geschiedenis die drie knockdowns hebben verdiend in één gevecht in twee verschillende gewichtsklassen.

McGregor's knock-out van 13 seconden van Jose Aldo tijdens UFC 194 was de snelste in een titelgevecht in de geschiedenis van de UFC. Hij is een van de drie vechters in de UFC-geschiedenis die een knock-out overwinning behalen in drie verschillende gewichtsklassen. Vitor Belfort en Jared Cannonier volbrachten deze prestatie ook.

Niemand anders heeft een bonus gekregen in meer dan zeven opeenvolgende gevechten. McGregor is de enige vechter in de geschiedenis van de UFC die in acht opeenvolgende gevechten fight-night-bonussen heeft ontvangen.

Dustin Poirier

Poirier is een van de zeven vechters in de UFC-geschiedenis die 12 of meer fight-night-bonussen hebben gekregen. De zeven knock-out overwinningen van Poirier in de UFC-lichtgewicht competitie staan ​​op gelijke voet met Edson Barboza en Melvin Guillard voor de meeste overwinningen in de geschiedenis van de divisie.

6,44 significante stoten per minuut scoorde Poirier, het op twee na beste percentage in de geschiedenis van de lichtgewicht divisie. Poirier is de enige lichtgewicht in de UFC-geschiedenis die 150 of meer significante aanvallen heeft uitgevoerd in drie afzonderlijke gevechten.

In de UFC-geschiedenis is Poirier een van de drie vechters die twee of meer submission overwinningen heeft behaald door D'Arce choke. Poirier en Dan Hooker zorgden samen voor in totaal 390 stoten bij UFC op ESPN 12, het single-fight record voor een UFC lichtgewicht gevecht.

Verwacht wordt dat de winnaar van de trilogie een kans krijgt op een titelgevecht met de huidige lichtgewicht kampioen Charles Oliveira. Hoewel McGregor als de grote favoriet wordt aangemerkt verwacht Poirier dat als hij de eerste ronde doorkomt met de Ier er met de winst vandoor zal gaan.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws