TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?
Home / Nieuws / TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

Per 1 januari wordt tv zender FOX Sports in Nederland overgenomen door het Amerikaanse ESPN. Zo meldt sportmarketeer Chris Woerts.

Woerts bracht het nieuws tijdens de uitzending van Veronica Inside op maandagavond. ESPN is een Amerikaanse multinationale basiskabel sportzender die eigendom is van ESPN Inc. Gezamenlijk eigendom van The Walt Disney Company (80%) en Hearst Communications (20%).

Fox Sports gaat dus verdwijnen, de zender brengt onder andere het eredivisievoetbal. Doordat Disney Fox heeft overgenomen wordt de naam gewijzigd in ESPN. Vechtsport organisatie UFC heeft een vergaand partnerschap met ESPN, tot 2025 met een waarde van $ 1,5 miljard.

Wat met de UFC

In Nederland heeft Talpa de uitzendrechten van de UFC events die wekelijks te zien zijn. Talpa zender Veronica zend de UFC events uit. Ook had Talpa de exclusieve rechten van GLORY Kickboxing maar scheidde recentelijk de wegen als gevolg van het faillissement van de Nederlandse BV van GLORY, R.E.S events.

Met de wijzing naar ESPN is de vraag of deze vanaf januari het stokje zullen overnemen van Veronica met betrekking tot de UFC events. Op social media en diverse forums wordt daar hevig over gediscussieerd. Het is geen geheim dat Talpa zijn Veronica Fight team drastisch heeft geminimaliseerd en zijn er medewerkers ontslagen mede door het debacle met GLORY.

Bekijk ook

‘Niet janken!’ Deze sport is niet voor mietjes, incasseren maar…

Wellicht wel de hardste vorm van de Japanse vechtkunst

Badou Jack scoort waanzinnige KO op Hany Atiyo in Abu Dhabi (video)

Badou Jack breidde zijn huidige overwinningsreeks uit naar vier op rij gisteravond

Gijzelnemer neergeslagen door MMA-vechter: ‘Arrestatieteam grijpt in’ (video)

Een man die een vrouw gegijzeld had kreeg er flink van langs

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page