TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica? – Vechtsport Info
Home / Nieuws / TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

Per 1 januari wordt tv zender FOX Sports in Nederland overgenomen door het Amerikaanse ESPN. Zo meldt sportmarketeer Chris Woerts.

Woerts bracht het nieuws tijdens de uitzending van Veronica Inside op maandagavond. ESPN is een Amerikaanse multinationale basiskabel sportzender die eigendom is van ESPN Inc. Gezamenlijk eigendom van The Walt Disney Company (80%) en Hearst Communications (20%).

Fox Sports gaat dus verdwijnen, de zender brengt onder andere het eredivisievoetbal. Doordat Disney Fox heeft overgenomen wordt de naam gewijzigd in ESPN. Vechtsport organisatie UFC heeft een vergaand partnerschap met ESPN, tot 2025 met een waarde van $ 1,5 miljard.

Wat met de UFC

In Nederland heeft Talpa de uitzendrechten van de UFC events die wekelijks te zien zijn. Talpa zender Veronica zend de UFC events uit. Ook had Talpa de exclusieve rechten van GLORY Kickboxing maar scheidde recentelijk de wegen als gevolg van het faillissement van de Nederlandse BV van GLORY, R.E.S events.

Met de wijzing naar ESPN is de vraag of deze vanaf januari het stokje zullen overnemen van Veronica met betrekking tot de UFC events. Op social media en diverse forums wordt daar hevig over gediscussieerd. Het is geen geheim dat Talpa zijn Veronica Fight team drastisch heeft geminimaliseerd en zijn er medewerkers ontslagen mede door het debacle met GLORY.

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page