TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?
Home / Nieuws / TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

TV ZENDER FOX SPORTS WORDT ESPN: UFC weg bij Veronica?

Per 1 januari wordt tv zender FOX Sports in Nederland overgenomen door het Amerikaanse ESPN. Zo meldt sportmarketeer Chris Woerts.

Woerts bracht het nieuws tijdens de uitzending van Veronica Inside op maandagavond. ESPN is een Amerikaanse multinationale basiskabel sportzender die eigendom is van ESPN Inc. Gezamenlijk eigendom van The Walt Disney Company (80%) en Hearst Communications (20%).

Fox Sports gaat dus verdwijnen, de zender brengt onder andere het eredivisievoetbal. Doordat Disney Fox heeft overgenomen wordt de naam gewijzigd in ESPN. Vechtsport organisatie UFC heeft een vergaand partnerschap met ESPN, tot 2025 met een waarde van $ 1,5 miljard.

Wat met de UFC

In Nederland heeft Talpa de uitzendrechten van de UFC events die wekelijks te zien zijn. Talpa zender Veronica zend de UFC events uit. Ook had Talpa de exclusieve rechten van GLORY Kickboxing maar scheidde recentelijk de wegen als gevolg van het faillissement van de Nederlandse BV van GLORY, R.E.S events.

Met de wijzing naar ESPN is de vraag of deze vanaf januari het stokje zullen overnemen van Veronica met betrekking tot de UFC events. Op social media en diverse forums wordt daar hevig over gediscussieerd. Het is geen geheim dat Talpa zijn Veronica Fight team drastisch heeft geminimaliseerd en zijn er medewerkers ontslagen mede door het debacle met GLORY.

Bekijk ook

‘KO’! Kersverse UFC’er MEPT rivaal bruut naar het canvas

Steven Nguyen verdiende zich afgelopen nacht een UFC contract.

Verhoeven’s DOPING opmerking over Overeem: ‘Ik zit goed’ (video)

Rico Verhoeven en Alistair Overeem stonden gisteravond voor het eerst tegenover elkaar.

10 seconden! Overeem: ‘Snel einde Verhoeven gevecht’ (video)

Alistair Overeem en Rico Verhoeven kwamen vanavond voor het eerst oog in oog te staan.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page